Op de plek van deze bedrijfsloods wil een ontwikkelaar zes huizen in het dure segment bouwen.
Op de plek van deze bedrijfsloods wil een ontwikkelaar zes huizen in het dure segment bouwen. Michiel Schaaij

Villawijkje ligt onder vuur

lokaal

DOORN Het plan voor zes dure woningen op een bedrijfsterrein aan de Sterkenburgerlaan 63-65 kan op weinig enthousiasme rekenen bij de Heuvelrugpolitiek. Een meerderheid van de gemeenteraad vindt dat het huidige plan van tafel moet, zo bleek maandagavond in de raadscommissie. Utrechtse Heuvelrug heeft geen behoefte aan villa's, maar aan woningen in het sociale en middensegment, denken Open, D66 en BVHlokaal. 

Michiel Schaaij 

De drie liberale partijen hebben samen genoeg raadszetels om het plan voor zes dure huizen te torpederen. Ze willen er op z'n minst enkele huizen in het middensegment bijbouwen. Daarmee ontstaat een patstelling met de provincie, want die lijkt geen goedkeuring te geven aan een plan met meer dan zes woningen op deze plek. Een uitstel van de besluitvorming ligt daarom voor de hand. 

PRATEN De meeste fracties in de raad namen maandagavond genoegen met een voorstel van VVD-er Ron van der Laan. Die vroeg om de behandeling een paar maanden vooruit te schuiven. In die tijd kan wethouder Rob Jorg (eveneens VVD) met de ontwikkelaar en de provincie aan tafel, om te praten over mogelijkheden om de broodnodige woningen in het middensegment aan het plan toe te voegen. 

Of zo'n alternatief bouwplan nog steeds op instemming van de omwonenden mag rekenen, is echter zeer de vraag. Bewoners van het buurtschap Nieuw Sterkenburg hebben al laten weten, dat zij met de bouw van zes villa's op het bedrijfsterrein kunnen leven. Maar ze zijn bang dat de komst van meer woningen zal leiden tot ongewenste verstening in het buitengebied. 

SLECHT IDEE De meeste politieke partijen onderschrijven wel, dat een nieuwbouwwijkje met sociale woningen in het landelijke overgangsgebied tussen de Heuvelrug en de Langbroekerwetering een slecht idee is. Maar de keuze voor alleen dure huizen op het bedrijfsperceel vinden ze onverdedigbaar.  Voorlopig legt wethouder Jorg de bal weer terug bij de projectontwikkelaar en de provincie.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 1 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 14 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen gisteren
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27