Julia van Donselaar wint de Regionale Voorleeswedstrijd
Julia van Donselaar wint de Regionale Voorleeswedstrijd de Bibliotheek Z-O-U-T

Julia van Donselaar wint de Regionale Voorleeswedstrijd

14 maart 2019 om 11:51 lokaal Deel je nieuws

Julia van Donselaar van de Montessorischool uit Rhenen heeft vanmiddag de Regionale Voorleeswedstrijd van regio Zuid Oost Utrecht gewonnen. Deze wedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T in samenwerking met de Bibliotheek Veenendaal, vond plaats in de Allemanswaard in Amerongen. Het betrof hier de regionale finale  waar de winnaars van de voorrondes uit Wijk bij Duurstede, Leersum en Veenendaal het tegen elkaar opnamen. De winnaar zal binnenkort regio Zuid Oost Utrecht vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen van 2019!

De negen kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Helma Bouman naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl Joosje Kuiper, van Sport Vereniging Amerongen jazzdance alle aanwezige kinderen een workshop ‘Bewegen op  (eigentijdse!) muziek’ gaf, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend half uurtje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Geke Tadema gesproken.

Julia van Donselaar las een fragment voor uit het boek Lampje van Annet Schaap. Door haar manier van voorlezen werd het publiek helemaal meegevoerd in haar verhaal. Julia zal één van de  deelnemers zijn aan de provinciale finale die op 11 april 2019 gehouden zal worden in Theater De Kom in Nieuwegein

advertentie
advertentie