Afbeelding
Scouting Ridder Fulco

Scouting Ridder Fulco halve eeuw actief

lokaal

MAARN Scouting in Maarn-Maarsbergen bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd met een reünie op zaterdag 13 april vanaf 16.00 uur in het Scoutinggebouw de 'Ridder Fulco Burcht' aan de Eikenlaan 2b in Maarn. Alle oud-leden en oud-bestuursleden zijn van harte welkom om het laatste deel van de opkomst bij te wonen en daarna bij te praten onder het genot van een BBQ-hapje en een drankje. Voor de huidige leden wordt een kinderdisco georganiseerd.

Monique José Timmermans

,,Voor een klein dorp hebben we een enorm bloeiende vereniging. Voor de jongste groepen zijn zelfs wachtlijsten om lid te worden. Dat zouden we graag oplossen. Met meer vrijwilligers en leiders kan een deel van die kinderen instromen", vertelt Matthijs Logemann, leider van de welpengroep. De 19-jarige student is zelf van jongs af aan lid van Scouting Ridder Fulco en via de welpen, verkenners en explorer-groep nu als leider actief. ,,Het is geweldig leuk. We zijn een grote vriendengroep en hebben veel onderling contact."

NIET SAAI EN STOFFIG Het geheim van het succes van de Maarnse Scouting is volgens Logemann de lossere sfeer en modernere invulling. ,,Rondom scouting hangt een imago van saai en stoffig, strikte regels en kledingvoorschriften. Dat zien we hier en daar ook wel als we gezamenlijke activiteiten of trainingen hebben met andere verenigingen. In Maarn staat samen een gezellige middag hebben centraal. De omgeving van het clubgebouw is natuurlijk fantastisch. Spellen in het bos, hutten bouwen en vuurtjes maken, naast veel ruimte binnen om te knutselen en spelen. En daarnaast pakken we ook vaardigheden en thema's op waarmee de scouts insignes kunnen verdienen. En we spreken iedereen aan met z'n eigen naam, niet alleen met de scoutingnaam, dat vinden we persoonlijker."

PLANTENACTIE De tachtig leden en twintig leiders trekken op zaterdag 11 mei het dorp weer in voor de plantenactie. ,,Die bestaat al vanaf het allereerste begin. Hiermee is destijds het clubgebouw gefinancierd en ook nu wordt de opbrengst besteed aan onderhoud en opkomsten voor de leden." De banketstavenactie voor Sinterklaas is van later datum, maar ook dan gaan de scouts actief langs de deuren. Op Koningsdag zijn ze te zien bij de spellen en de oudste groep organiseert een pannenkoekenmiddag.

KAMP ,,In een lustrumjaar is er altijd een groter kamp. In andere jaren gaan de groepen apart naar verschillende locaties, in de lustrum jaren gaat iedereen gezamenlijk. Ook deze zomer komt er zo'n groot kamp." Omdat veel een verrassing moet blijven, kan Logemann niet te veel vertellen hierover. Terwijl de Maarnse scouts dan elders hun vertier zoeken, is het clubgebouw beschikbaar voor verenigingen uit andere delen van het land. ,,Zo brengt het ook in de vakantie nog wat op door de huuropbrengst."

GESCHIEDENIS De geschiedenis van de afgelopen vijftig jaar is bij elkaar gezocht. ,,We hebben veel foto's gedigitaliseerd en op papier gezet hoe we geworden zijn wat we nu zijn. Het meest opzienbarende is wel de brand in het clubgebouw. Aangestoken door een verward persoon, waarna tijdens dodenherdenking de brandweer met loeiende sirenes door het dorp reed." En veel meer verhalen zullen doorverteld worden tijdens de reünie.

Aanmelden voor de reünie kan via reunie.Scoutingmaarn.nl. Nog leuke herinneringen, foto's of andere zaken die een bijdrage kunnen leveren? Neem contact op via reunie@Scoutingmaarn.nl Kijk op www.scoutingmaarn.nl en facebook voor meer informatie.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47