Afbeelding
Wim de Bruijne

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

7 maart 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

7 maart 2019

Langbroek

Toneel PJGU Langbroek
19:30 Prinsenplein 3
Ook dit jaar houdt de PJGU Langbroek weer een toneeluitvoering. Dit keer op 7, 8 en 9 maart. Met als dit jaar de naam 'De erfenis van tante Bella'. Kaarten zijn te koop bij een van de volgende verkooppunten: De Versmarkt Langbroek, Het oude Raedthuys Cothen, Bakkerij Aalbertsen Doorn of via telefoonnummer 06-12956585.

8 maart 2019

Driebergen-Rijsenburg

Open ochtend De Ontdekkingsreis
9:00 Jagerspad 7
Op vrijdagmorgen 8 maart is er op basisschool De Ontdekkingsreis een open ochtend voor ouders van kinderen die bijna naar de basisschool gaan. De ochtend start om 09.00 uur met een presentatie en na een rondleiding sluiten ze de open ochtend rond 10.15 uur af. Aanmelden kan via administratie@deontdekkingsreis.nl.

Kijkmiddag nieuwe locatie van vrije school De Vuurvogel
14:00 Faunalaan 250
Op vrijdag 8 maart van 14.00 tot 15.30 uur staan de deuren de nieuwe locatie van vrijeschool De Vuurvogel open. Overige informatie is te vinden op www.devuurvogeldriebergen.nl.

Film 'Alice doesn't live here anymore'
20:00 Buzzigburglaan 1
Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen vertoont vrijdag 8 maart de klassieke film 'Alice doesn't live here anymore'. Inloop vanaf 19.30 uur.

Doorn

Schrijfdag Verstilsels
9:30 Prins Hendrikweg 16
Het Schrijftheater houdt op 8 maart een schrijfdag die de rust in ons omarmt en wil uitbreiden. De ingrediënten: ontspanningsoefeningen, pen, papier en speelse schrijfopdrachten. De dag start om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Schrijfervaring is niet nodig, creatiezin wel. Opgeven: info@bijzondereverhalen.nl.

Liedjes en melodietjes uit vervlogen tijd
15:00 Jacob van Ruysdaellaan 17
Onder de titel 'Liedjes & melodietjes uit vervlogen tijd' neemt op 8 maart Dick van Soest op zijn accordeon belangstellenden mee naar 'de tijd van toen'. Na deze muzikale ode aan 'de tijd van toen' is er ruim gelegenheid om een spel te doen, aan gespreksgroepen deel te nemen, of zomaar te praten met elkaar. Er wordt afgesloten met een gezamenlijke broodmaaltijd. Opgeven: Willy Altena: 0343-417167.

Overberg

Bazar en rommelmarkt Overberg
19:00 Haarweg 33b
Driekwart van de opbrengst is bestemd voor het bouw- en restauratiefonds van de Efratha Kerk. Het resterende kwart wordt geschonken aan Groot Nieuws Radio. In de gymzaal staan allerlei gebruikte en nieuwe spullen, groot en klein voor een mooi prijsje. In de zaal van het dorpshuis zijn de tafels gevuld met behendigheids- en raadspelletjes, schieten, textiel en zelfgemaakte producten.

Maarn

Filmavond in Maarn
19:30 Kapelweg 45
'Still Life' van Uberto Pasolini (2013), 92 minuten John May (Eddie Marsan) is een stipte en goed georganiseerde gemeenteambtenaar die belast is met het vinden van de nabestaanden van hen die alleen zijn gestorven. Wanneer zijn afdeling wordt afgeslankt, moet John extra zijn best doen om zijn laatste zaak rond te krijgen. Het wordt voor hem een bevrijdende reis die hem in staat stelt om eindelijk beginnen te leven.

Amerongen

Filmavond Amnesty International Amerongen
20:00 Imminkstraat 1A
De plaatselijke werkgroep van Amnesty in Amerongen vertoont op vrijdag 8 maart (Internationale Vrouwendag) in de Rijnkapel de film 'Fighting the Silence'. In deze film geven vrouwen aan, hoe hun leven is gegaan tijdens de oorlog in Congo. Sterke vrouwen, die strijden voor verbetering van de situatie in het land. Taboes bespreekbaar maken, dat is wat zij doen.

9 maart 2019

Doorn

3bergenloop
Hydeparklaan 24
De 3bergenloop biedt met drie afstanden een uitdaging voor zowel beginnende als ervaren hardlopers. De routes lopen over bospaden en onverharde fietspaden. Inschrijven kan via 3bergenloop.nl.

Puk en Beukie in the Readshop
14:00 Thorheimpassage 3
Auteur Irene Westeneng leest op zaterdagmiddag 9 februari vanaf 14.00 voor uit haar prentenboek 'Niet alles is wat het lijkt'. Dit verhaal van Puk en Beukie gaat over groeien en sterker worden, dankzij obstakels. Kinderen kunnen geschminkt worden als Puk of Beukie, tekenen, kleuren en natuurlijk luisteren.

Leersum

Leersumse Kids Fair
9:00 Hoflaan 29
De deuren gaan zaterdag 9 maart om 09.00 uur weer open voor de voorjaarseditie van de Leersumse Kids Fair. De tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs met vele kinderactiviteiten voor kleine en grote kinderen. De opbrengst gaat naar een evenement voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar.

Maarn

Open zolder Raadhuis Maarn
10:00 Raadhuisplein 1
Belangstellenden zijn welkom op de geheel in stijl gerestaureerde zolder van het voormalige raadhuis uit 1925. De toegang is gratis. Tijdens deze openstelling van de gerestaureerde zolder zal Gerrit Oskam om 11.00 uur een presentatie geven over de Rijkspolitie in het Maarnse gemeentehuis. Tevens zal Jos Rams van de historische vereniging Leersum en verzamelaar van politie spullen, een aantal uniformen en gebruiksartikelen van de Rijkspolitie uit die tijd exposeren.

Amerongen

Harry Sacksioni treedt op in Amerongen
20:15 Allemanswaard 13
Gitarist Harry Sacksioni treedt zaterdag 9 maart vanaf ongeveer 20.15 uur op in Amerongen. Kaarten zijn online te bestellen via bibliotheekzout.nl/theater.

10 maart 2019

Driebergen

Concert 'Vier Jaargetijden'
15:00 Hoofdstraat 117A
Een muzikale reis door de seizoenen, op basis van bestaande oud-Engelse volksliederen. De wisseling van de jaargetijden zal door VrouwenKamerKoor VKKD worden gemarkeerd met piano intermezzo's en met enkele bijpassende liederen van Edward Elgar, zoals The snow. De pianobegeleiding is in handen van Menno Boogaard, pianist van het Haagse Toonkunstkoor.

11 maart 2019

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Wekelijks houdt de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen.

Maarn

Presentatie over helende krachten
10:00 Trompplein 5
Haukje Feringa zal maandag 11 maart tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn haar licht laten schijnen over helende krachten. De presentatie over helende krachten gaat dieper in op zelfheling met kleur, geluid, geur, eten en affirmaties.

Presentatie 'Aan het sterfbed'
10:00 Trompplein 5
Maandag 18 maart zal schrijfster Korine van Veldhuijsen tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn komen vertellen over haar boek 'Aan het sterfbed'. Dit boek gaat over de dood; naasten vertellen over een overlijden dat hen diep heeft geraakt.

Leersum

Alzheimer Café Heuvelrug in Leersum
13:30 Hoflaan 29
In De Binder wordt maandag 11 maart weer een Alzheimer Café gehouden. Het thema deze middag is 'Als ik Ga-Ga ben ...', een documentaire gemaakt door Sjuul Schaepkens, cineaste, over een levenswaardig leven en zelfgewild levenseinde van haar moeder met dementie. Na afloop van de documentaire is er gelegenheid om met de filmmaker en elkaar in gesprek te gaan.

Doorn

Breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Driebergen

Theunissen spreekt over Artsen zonder Grenzen
14:00 De Lei 86
Tijdens de jaarvergadering van de PCOB afdeling Driebergen-Rijsenburg spreekt F. Theunissen over Artsen zonder Grenzen. De bijeenkomst start om 14.00 uur met de Algemene LedenVergadering en wordt gevolgd om omstreeks 14.30 uur met het gesprek over Artsen zonder Grenzen.

12 maart 2019

Driebergen

IKO-lezing: Commedia dell'Arte
10:00 Klaproos 2
Kamiel van de Laan studeerde aan de HKU en komt vertellen over de Italiaanse theatervorm 'Commedia dell'Arte' die wereldwijd de basis vormt voor komedies.

13 maart 2019

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Geniet samen met anderen van dit spel. Of ga de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje. Iedere woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Doornse Dis in Cantina Doorn
12:30 Kerkplein 4
Iedere woensdag vanaf 12.30 uur is het mogelijk om aan te (eten van 13.00 tot 14.00 uur) aanschuiven bij de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. Aanmelden tot uiterlijk maandag 14.00 uur voorafgaand aan de Doornse Dis aan de balie, cantinadoorn@bibliotheekzout.nl of 0343-415566.

Filmhuis Doorn
20:00 Kerkplein 4
Filmhuis Doorn vertoont de film 'C'est la vie', een Franse komedie over een hectisch huwelijksfeest in een Frans kasteel maar dit verloopt niet zonder tegenslagen. De zaal is open om 19.30 uur.

Leersum

Natuurmiddag voor kinderen
15:00 Broekhuizerlaan 2
De paddentrek is weer op gang gekomen. Duizenden dieren maken de jaarlijkse tocht van de overwinteringsplek naar het voortplantingswater. Tijdens deze excursie wordt de overzetlocatie bij Broekhuizen bezocht, waar vrijwilligers van de Vereniging voor Dorp en Natuur de padden helpen oversteken. De kinderen (6-12 jaar) mogen zelf meehelpen de padden over te zetten. Daarna volgt nog een padden-tikspel in het bos. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. De excursie is gratis, kijk voor meer informatie op https://dorpennatuur.nl/; aanmelden kan via jeugdeducatie@dorpennatuur.nl.

14 maart 2019

Leersum

Lezing 'Eerste boeren in Leersum'
10:00 Hoflaan 31
Jos Rams zal donderdag 14 maart vanaf 10:00 uur tijdens de Zoute Inval van de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum, vertellen over de eerste boeren in Leersum. Rams, beheerder van de Tijdlijn van Leersum, vertelt over de expositie die in de bibliotheek te zien is.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie