Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Handtekening gezet voor een veiligere Lekdijk

22 februari 2019 om 11:34 lokaal

AMERONGEN De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft samen met de gemeente Wijk bij Duurstede, de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat en het waterschap De Stichtse Rijnlanden donderdag een intentieverklaring ondertekend. Met deze overeenkomst committeren zij zich aan de samenwerking om het gebied langs de Lekdijk tussen Amerongen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug tot en met de Irenesluis in Wijk bij Duurstede mooier en veiliger te maken.

Het waterschap is vorig jaar gestart met het opstellen van de plannen voor het versterken van de Lekdijk tussen Amerongen en de Irenesluis in Wijk bij Duurstede. Deze versterking is onderdeel van het project Sterke Lekdijk. De eerste stappen zijn inmiddels gezet.

SAMENWERKING Om te onderzoeken of er bij de uitvoering van de dijkversterkingsplannen 'werk met werk' kan worden gemaakt en om deze ambities kracht bij te zetten, hebben de bestuurlijke partners op 21 februari een zogenaamde intentieovereenkomst ondertekend. Gedeputeerde Mariëtte Pennarts, wethouders Hans Marchal (Wijk bij Duurstede) en Gerrit Boonzaaijer (Utrechtse Heuvelrug) en Jos van Hees van Rijkswaterstaat Oost Nederland en hoogheemraad Els Otterman (De Stichtse Rijnlanden) hun handtekening gezet onder een overeenkomst waarin zij zich committeren aan verdere samenwerking.

DIJKVERSTERKING Het belangrijkste doel van deze dijkversterking is een goede bescherming van het achterland en zijn bewoners tegen overstromingen voor toekomst. De versterking van de Lekdijk maakt deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Hierin gaan de waterschappen en Rijkswaterstaat de komende dertig jaar circa 1100 kilometer aan dijken versterken: de grootste dijkversterkingsoperatie ooit.

advertentie
advertentie