Kasteel Amerongen
Kasteel Amerongen Kasteel Amerongen

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

14 februari 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

16 februari 2019

Amerongen

Banenmarkt op Kasteel Amerongen
13:00 Drostestraat 20
In de Oranjerie op het terrein van Kasteel Amerongen wordt van 13.00 tot 16.00 uur een eigen banenmarkt gehouden om nieuwe vrijwilligers te werven. Kasteel Amerongen noteerde vorig jaar heel veel bezoekers. Om dat allemaal in goede banen te leiden zijn er veel vrijwilligers in teams druk bezig. Belangstellenden kunnen een gesprek hebben met de coördinator van de verschillende groepen. De markt is gratis toegankelijk.

Doorn

Bijzonder concert door Basilius College
20:15 Kerkplein 1
Het Basilius College, een kamerkoor bestaande uit beroepsmusici, zingt op zaterdag 16 december over licht en hoop. Ze doen dat onder meer met de polyfonie van Lassus en Palestrina op teksten uit onder andere het boek Job, de verrassende klanken van Poulenc in de kleine seculiere cantate 'Un soir de neige', middeleeuwse gezangen van onder meer Hildegard von Bingen, het monumentale motet van Brahms 'Warum ist das Licht gegeben' en het recente werk 'Stars' van de Letse componist Eriks Ešenvalds. Kaarten kosten 15 euro, kinderen tot en met 12 mogen gratis naar binnen. Meer info: www.basiliuscollege.nl

17 februari 2019

Cothen

Ode aan de fluit: solo-optreden fluitist
13:00 Brink 9
In de protestantse kerk op de Brink vindt op zondag 17 februari een bijzonder optreden plaats: een solo-optreden van de fluitist Wouter van Breugel. Deze speler is een bekende musicus die niet alleen op de speelpodia te vinden is en een uitvoerige lespraktijk heeft, maar daarnaast bijvoorbeeld ook jurylid is van het Nationaal Fluitconcours. Het optreden begint om 13.00 uur en vanaf 12.30 uur is de kerk geopend. De entree bedraagt 10 euro. Meer info: www.concertincothen.nl

Driebergen

Old Iezer Jazzband bij Champ 'Aubert
14:30 Boterbloem 1 1
De Old Iezer Jazzband speelt op zondag 17 februari bij Jazzclub Champ 'Aubert aan de Boterbloem in Driebergen. Het optreden begint om 14.30 uur en duurt tot 17.30 uur. De zaal is open om 14.00 uur en het concert begint om 14.30 uur. Kaarten kosten 12,50 euro per persoon en zijn alleen aan de zaal verkrijgbaar. Meer info: www.champaubert.nl

18 februari 2019

Maarn

Workshop over collagetechnieken
10:00 Trompplein 5
De Zoute Inval staat maandag 18 februari in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn in het teken van collagetechnieken. Tijdens deze workshop, onder leiding van Gerry Medema, Annemarie Boverhuis en Clarie Rijksen, worden doosjes beplakt met papier en/of textiel. Kom langs en leer het een en ander bij. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

19 februari 2019

Doorn

EvenementenXpress naar Beelden aan Zee
9:30 Berkenweg 33
De EvenementenXpress gaat naar de tentoonstelling 'Zadkine aan Zee' in Scheveningen. De tentoonstelling laat zien wie Zadkine was en wat hij nog meer heeft gemaakt. Vooraf opgeven is noodzakelijk. Meer info: Janine van Dijk, 06-13269555

Driebergen-Rijsenburg

Café de Kletskousjes
9:30 Sperwerkamp 38
Peuters en kleuters die van gezelligheid houden opgelet: Café de Kletskousjes opent iedere dinsdag vam 09.30 tot 11.00 haar deuren. Kinderen verzamelen zich dan in Buurthuis de Brug aan de Sperwerkamp. De ochtenden beginnen met samen spelen en bijkletsen, daarna komt de Kletskous op bezoek en worden er liedjes gezongen en gedanst. Als afsluiter is er een lekker, gezond drankje en fruit voor iedereen.
De kosten zijn 2,50 euro. Aanmelden is niet nodig en proefdraaien is gratis. Meer info: www.buurthuisdebrug.com/cafe-de-kletskousjes/

20 februari 2019

Doorn

Kennismakingsles Mind-Walk in Doorn
9:30 Leersumsestraatweg
Mindful wandelen in de natuur is ontspannen en genieten. Bij Mind-Walk worden ontspanningsoefeningen en mindfulness geïntegreerd in een boswandeling. Op woensdag 20 februari is er een kennismakingsles Mind-Walk. Onder begeleiding van Ans Roest van Mind Me coaching, gaan deelnemers circa 1,5 uur mindful wandelen. De kennismakingsles is gratis, maar wel graag aanmelden. Er is plaats voor maximaal acht personen. Voor meer informatie of aanmelden kunnen belangstellenden een mail sturen naar: welkom@mindmecoaching.nl.

Driebergen

Ïko-lezing 'Texel, het Gouwe boltje'
10:00 Parklaan 7
In de Parklaankerk in Driebergen zal Erwin van Laar tijdens de Ïko-lezing vertellen over 'Texel, het Gouwe boltje'. Texel werd vroeger, toen het nog een zandplaat was, het gouden bultje genoemd. Het grootste Waddeneiland is nu overwegend groen met hier en daar een gouden randje van de stranden. Erwin van Laar laat als natuurfotograaf de wisselende natuurgebieden, zoals de Slufter en de Waddenkant zien en daarnaast de vogels en de manier waarop zij hun jongen grootbrengen.

Doorn

Lezing 'De das in onze eigen natuur'
10:00 Kerkplein 4
Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn kunnen bezoekers meer te weten komen over de das in eigen omgeving. Chris Achterberg en Ronald Stiefelhagen van de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum geven hierover een boeiende lezing. De presentatie wordt aangevuld met film- en fotomateriaal en enkele attributen. De toegang is gratis.

Leersum

Samen eten bij Ons Eetcafé
18:00 Lomboklaan 9
Ons Eetcafé verzorgt woensdag 20 februari een gezamenlijke maaltijd in de Johanneskerk, Lomboklaan 9 in Leersum. De maaltijd is bedoeld voor inwoners uit Leersum en Amerongen en kost 5,- euro per persoon, inclusief drankje, koffie/thee. De maaltijd begint om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Reserveren kan van 11 tot en met 15 februari via telefoonnummer: 06-46351528 of e-mailadres: eetcafeleersum@gmail.com. Er kan (voor wie slecht ter been is) voor vervoer gezorgd worden.

Doorn

Filmhuis Doorn
20:00 Kerkplein 4
Filmhuis Doorn vertoont op woensdag 20 februari The Salesman (Forushande), een Iraanse film van Asghar Farhadi. Wegens gevaarlijke werkzaamheden aan een nabijgelegen gebouw worden Emad en Rana gedwongen hun appartement te verlaten. Ze verhuizen naar een nieuw appartement in het centrum van Teheran. Door een incident dat verband houdt met de vorige huurder zal het leven van het jonge paar echter drastisch veranderen. De entree bedraagt 6 euro per persoon. De film begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur.

21 februari 2019

Amerongen

Film The Salt of the Earth in de Rijnkapel
20:00 Imminkstraat 1A
In de Rijnkapel draait op donderdag 21 februari The Salt of the Earth. Deze film is een ode aan het werk en leven van de vermaarde fotograaf Sebastião Salgado. In werkelijk schitterende en aangrijpende zwart-witbeelden vertelt Sebastião zijn verhaal. De afgelopen veertig jaar heeft de Braziliaanse fotograaf door de continenten getrokken, in de voetsporen van een altijd-veranderende mensheid. Hij fotografeerde vergeten gebieden en mensen, en ook een aantal grootse gebeurtenissen van onze tijd; internationale conflicten, hongersnood en exodus. Uit zijn werk spreekt een grote betrokkenheid. De toegang bedraagt 6 euro.

Doorn

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
De Kunstkring Doorn en omstreken organiseert op donderdag 21 februari de lezing 'Utrecht, Caravaggio en Europa'. Tot en met 24 maart zijn werken van Europese navolgers van Caravaggio (1571-1610) te zien in het Centraal Museum te Utrecht. Drie jonge Utrechtse kunstenaars, Gerard van Honthorst, Dirck van Baburen en Hendrick ter Brugghen, die in de vroege 17e eeuw naar Rome reisden, spelen de hoofdrol. De tentoonstelling laat zien hoe zij Caravaggio's invloed verwerkten en doorgaven aan thuisblijvers. Matthijs Meinderts MA zal het werk van Caravaggio en zijn bewonderaars toelichten. De lezing wordt gehouden in de Maartenskerk, Kerkplein 1 te Doorn en begint om 20.00 uur. Leden en jongeren onder 21 jaar hebben gratis toegang. Niet-leden zijn van harte welkom; voor hen bedraagt de toegangsprijs 7,50 euro.

22 februari 2019

Driebergen-Rijsenburg

Repair Café bij de Inloop Driebergen
13:00 Oranjelaan 73
Repair Café Driebergen is elke laatste vrijdag van de maand te vinden op de Oranjelaan 73, in de Delerij, van 13.00 tot 15.30 uur. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, meubels, computers… alles wat het niet meer doet, is welkom. EDe vaklui van het Repair Café weten bijna altijd raad. Repair Café Driebergen wil repareren promoten als alternatief voor weggooien.

23 februari 2019

Amerongen

Activiteiten in de voorjaarsvakantie
12:00 Drostestraat 20
Er is voor kinderen van alles te doen tijdens de voorjaarsvakantie op Kasteel Amerongen. Ga mee met een spannende zaklampentocht, of neem je familie mee en bezoek Kasteel Amerongen tijdens een speciale kinderrondleiding.
De kinderrondleidingen zijn op zaterdag 23 februari en zaterdag 2 maart om 11.00 uur. De zaklampentochten zijn op dinsdag 26 en woensdag 27 februari. De groepen starten om 17.45 uur en 19.00. De groepen zijn verdeeld in 'Kind 4 t/m 7 jaar' en 'Kind 8 t/m 10 jaar'. Kinderen moeten hun eigen zaklamp meenemen. Het tarief is 6,00 euro per persoon. Let op: toegang is alleen mogelijk met online tickets.

Doorn

Een tijdloze avond
20:15 Kerkplein 4
Carel Kraayenhof, bekend van de traan van Maxima, en Juan Pablo Dobal verzorgen woensdag 23 februari een bijzondere reis door de tijd met een theaterconcert in Cultuurhuis Doorn. Carel en Juan Pablo spelen met de tijd en nemen je mee naar gisteren, vandaag en morgen. De muziek vindt zijn oorsprong in Argentijnse, Afrikaanse en Europese harmonieën en ritmes. Hun composities reflecteren de dwaze tijd waarin we leven, waarbij we nauwelijks tijd voor elkaar en onszelf lijken te hebben en waarin ook het klimaat en het weer snel veranderen. Kaarten à 15,00 euro inclusief consumptie zijn online te bestellen via www.bibliotheekzout.nl/theater.

25 februari 2019

Driebergen

Lezing 'Het tapijt van Bayeux'
10:00 Buzzigburglaan 1
Frans Loos geeft maandag 25 februari in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een lezing over het koningsdrama uit de elfde eeuw: Het tapijt van Bayeux. Het tapijt van Bayeux is een schitterend borduurwerk van 70 m lang en 50 cm breed. In 58 scenes wordt het verhaal verteld van de verovering van Engeland in 1066.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie