Afbeelding
Archief BDUmedia

Kees Jansma (71) stopt als tv-presentator

16 januari 2019 om 14:43 lokaal

DOORN (ANP) Kees Jansma is bezig aan zijn laatste seizoen als televisiepresentator. De 71-jarige geboren Amsterdammer en inwoner van Doorn blijft tot de zomer bij FOX Sports de programma's 'De Tafel van Kees' en 'Natafelen' maken en dan stopt hij. Jansma zal bij de sportzender nog wel regelmatig als gast aanschuiven.

Jansma werkt sinds 1966 in de sportjournalistiek. Hij schreef jarenlang voor het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Daarna maakte hij de overstap naar de televisie. In 1988 werd Jansma chef van de sportredactie bij de NOS. Dat jaar was hij voor die zender ook de vaste volger van het Nederlands elftal tijdens het gewonnen Europees kampioenschap in Duitsland, waar de spelers van Oranje hem een nat pak bezorgden toen ze hem in het bad in de kleedkamer gooiden.

,,Het nemen van dit besluit is niet makkelijk, maar ik vind het tijd. Samen met een groep jonge, talentvolle mensen met passie programma's maken over voetbal, heb ik altijd fantastisch gevonden'', aldus Jansma, die sinds 2011 voor FOX Sports werkt. Van 2004 tot 2014 werkte de presentator als chef van de persafdeling van het Nederlands elftal, eerst met Marco van Basten als bondscoach en daarna Bert van Marwijk en Louis van Gaal.

Jansma werd in 2011 benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau.

,,Zowel voor als achter de schermen is Kees al acht jaar lang van grote betekenis voor FOX Sports. We waren trots en blij toen Kees onze zender in de zomer van 2011 kwam versterken en nemen komende zomer met respect en dankbaarheid afscheid van een icoon uit de sportjournalistiek'', aldus Rob Labree, directeur bij FOX Sports.

advertentie
advertentie