College wil 'veiligheidsbeleving' Lekdijk verbeteren

14 november 2018 om 15:04 lokaal

HEUVELRUG Het college van burgemeester en wethouders heeft het ambitiedocument Sterke Lekdijk vastgesteld. Dit document is gericht op het behouden en versterken van dit waardevolle gebied. Het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden versterkt in de periode 2022-2024 de Lekdijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede. Het hoogheemraadschap, de provincie, de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede willen deze dijkversterking gebruiken om de dijkomgeving nog mooier en beter te maken. Een groep omwonenden en belangenpartijen is gevraagd dit de komende maanden mee te ontwerpen.

Als startpunt voor het ontwerpproces stelt het hoogheemraadschap een Nota van Uitgangspunten vast. Parallel hieraan heeft het college van de Utrechtse Heuvelrug op 13 november haar eigen ambitiedocument 'Sterke Lekdijk – Het behouden versterken van een waardevol gebied' vastgesteld. Dit document is gebaseerd op het vastgestelde gemeentelijke beleid op de thema's mobiliteit, recreatie, cultuurhistorie en archeologie, duurzaamheid en natuur en landschap.

Wethouder Boonzaaijer: ,,De belangrijkste ambitie uit het document is de veiligheidsbeleving op de dijk verbeteren, met name voor fietsers. Ook willen we de recreatieve waarde van het gebied verhogen, uiteraard met respect voor de natuurwaarden. Een andere belangrijke ambitie is om de rijke cultuurhistorie van de omgeving te behouden en het verhaal hierachter beter zichtbaar maken. Tenslotte streven we naar een goede bereikbaarheid van de bewoners en de agrarische bedrijven langs de dijk tijdens en na de werkzaamheden."

advertentie
advertentie