Afbeelding
Wilco Willemse

GoedZo! zet zich in voor bewoners Sulawesi

lokaal

AMERONGEN Kringloopcentrum GoedZo! doet het jaar rond haar best om geld in te zamelen voor mooie projecten. Vaak voor lokale goede doelen en soms ook voor noodsituaties verder weg. De hele opbrengst van de verkoop van volgende week komt ten goede aan noodhulp aan Sulawesi, het Indonesische eiland waar 28 september een krachtige aardbeving was.

Wilco Willemse

Aan elke grote actie van Giro 555 doet GoedZo! Mee. Hans van Vliet is vrijwilliger bij het kringloopcentrum: ,,Als er zulke grote nood is, voelen wij ons geroepen een steentje bij te dragen. En dan graag een zo groot mogelijke steen. Dus zetten we een actie op touw om zoveel mogelijk spullen uit het kringloopcentrum te verkopen. Dit keer kozen we voor de herfstvakantieperiode, dan zijn mensen overdag ook vaak thuis. Als je spullen komt brengen staat er koffie en iets lekkers voor je klaar en voor wie spullen wil kopen geldt: 50% korting op het hele assortiment."

[OPBRENGST] Het klinkt wellicht gek, korting geven terwijl je een hoge opbrengst wilt, maar de ervaring leert anders. Van Vliet: ,,Tijdens zo'n actieperiode is de omzet een stuk hoger dan tijdens een normale week.. De drempel om iets te kopen is lager als er korting geldt en bezoekers zijn vaak geneigd een donatie te doen aan het beoogde goede doel. De collectebus die bij de kassa staat is dan meestal goed gevuld." GoedZo! werkt graag samen met goede doelen die een Christelijke achtergrond hebben, zoals Tear, ZOA en Open Doors. Van Vliet: ,,Wij hebben zelf die achtergrond ook en op die manier proberen we wat gerichter te zoeken naar manieren om hulp ter plaatste te bieden. De hele weekopbrengst is voor Sulawesi." Info: www.goedzo.org

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 6 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 12 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24