Archieffoto
Archieffoto Victor Schutijser

Gouden K voor Kamiel van der Laan

15 november 2023 om 17:00 Kunst

HEUVELRUG Dit jaar hebben 25 wethouders met kunst en cultuur in hun portefeuilles, inwoners uit hun gemeenten voorgedragen voor een Gouden K. Wethouder Karin Oyevaar van gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft theatermaker en kunstenaar Kamiel van der Laan uit Driebergen voorgedragen voor deze onderscheiding.

Stichting Kunstweek selecteerde hem uit de voordrachten als een van de tien personen die de onderscheiding gaan ontvangen. Kamiel van der Laan is van huis uit schrijver voor theater en hij runt het Winkeltheater in Driebergen.

GOUDEN K

De Gouden K, een initiatief van stichting Kunstweek, is een eervolle onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan mensen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars.

Een speld met de letter K van Kunst benadrukt de eervolle toekenning van een Gouden K. Wethouder Oyevaar: ,,Kamiel is initiatiefrijk, origineel en in staat creativiteit en zakelijkheid te combineren. Zijn ideeën sluiten aan bij de doelen uit de nieuwe nota ‘Meedoen is de Kunst’: aandacht voor lokale kunstenaars en jongeren betrekken bij kunst en cultuur.” Zo licht de wethouder toe: ,,Hij zoekt bijvoorbeeld naar een mix van beeldende kunst in educatie, waarbij kostuums voor een voorstelling worden gemaakt, of videokunst met zang wordt gecombineerd, of beeldende kunst juist de ingang is voor een ander vakgebied om geïnspireerd te raken.”

WORKSHOPS VOL CULTUUR

Met Heuvelrug Jong organiseerde Kamiel vanaf 2020 samen met de cultuurcoach de zeer druk bezochte online Workshops vol Cultuur. Lokale kunstenaars en jongeren konden samen (destijds corona-proof) aan de slag met muziek, poëzie en ander creatieve vaardigheden. Deze workshops worden, fysiek en met andere onderwerpen en thema’s, in de schoolvakanties nog steeds geregeld gegeven. Met zijn projecten probeert hij alle dorpen binnen onze gemeente te bereiken.

De uitreiking van de Gouden K zal binnenkort plaatsvinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie