Afbeelding
Vrienden van het Kerkplein

Vijfde Place de l’Eglise klinkt als een klok

11 september 2023 om 16:51 Kunst

DRIEBERGEN Het Kerkplein van Driebergen-Rijsenburg werd op de zondagmiddag van Open Monumentendag 10 september voor de vijfde keer omgetoverd tot Place de l’Eglise. Dit kunstevent had niet eerder zoveel deelnemers; 26 beeldend kunstenaars uit de hele regio vertoonden live een breed scala aan artistieke disciplines op dit buitenpodium, met de monumentale panden als sfeervolle achtergrond. Door het luiden van een originele scheepsbel gelijktijdig met het uitspreken van ‘dit evenement klinkt als een klok’ door galeriehoudster en kunstambassadeur Catherine Laimböck opende zij dit inmiddels bewezen succesvolle evenement.

De hitte van de nazomer met zo’n 32 graden weerhield kunstliefhebbers er niet van om naar het evenement te komen. Opvallend was het aantal jeugdige belangstellenden dat met hun ouders meekwam. Iedereen genoot van de vele kunstwerken, live-demonstraties en interactieve activiteiten die werden aangeboden. Het recent verschenen boek over Rijsenburg van de hand van Ida van Oene in samenwerking met de Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu, dat heel toepasselijk op deze plek werd gepresenteerd, kreeg ook veel belangstelling. 

Hoewel het evenement primair bedoeld is om de deelnemende kunstenaars een mooi presentatieplatform te bieden, biedt het idyllische Kerkplein ook veel ruimte voor ongedwongen ontmoetingen tussen dorpsgenoten en bezoekers van buiten. 

Tijdens de traditionele afsluiting van het evenement met een ‘kaas-, worst- en wijntafel’ voor de deelnemende kunstenaars vernam het bestuur van de organiserende vereniging Vrienden van het Kerkplein niets dan lof van hen. Ook bezoekers reageerden tijdens de middag enthousiast op de entourage en sfeer van Place de l’Eglise. De volgende editie staat gepland voor zondagmiddag 8 september 2024. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie