Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum

2 jul, 13:52 Kunst
Wilco Willemse
Anne Laros licht haar ontwerp toe.
Anne Laros licht haar ontwerp toe.

LEERSUM Architect Anne Laros, wonend in Doorn en werkend in Driebergen, heeft de ontwerpwedstrijd voor het herinneringsmonument ter nagedachtenis aan de valwind in Leersum gewonnen. Haar ontwerp voor een wandel- en belevingspad werd als beste uit twintig inzendingen gekozen. Burgemeester Frits Naafs maakte het winnende ontwerp bekend op 18 juni, precies één jaar na de valwind.

Na haar studie in Delft studeerde Anne Laros houtbouw in Noorwegen: ,,Hout is een prachtig materiaal, dat doet iets met me. Ik denk ook dat mede daarom de trigger er was om iets te ontwerpen van hout. Een andere reden om mee te doen aan de wedstrijd is dat ik zelf ooit heb moeten rennen voor m’n leven in Amerika tijdens een bosbrand, het inleven in de ramp was daardoor gemakkelijker.”

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.