Afbeelding
eigen foto

Ab van den Burg schrijft boek over Franciscaanse voetreis

15 februari 2021 om 06:52 Kunst

DRIEBERGEN Ab van den Burg, sinds 2008 woonachtig in Driebergen, heeft een boek geschreven getiteld Mijn Franciscaanse voetreis, van Florence via Assisi naar Rome. 

Van den Burg heeft een passie voor lange afstand wandelen. Hij doorkruiste wandelend heel Nederland en liep over Europese wandelroutes door België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Hij maakte veel schitterende wandelreizen, in groepen en alleen. Tijdens zijn reizen beklom hij de Mount Kenia en de Kilimanjaro en maakte hij tochten door Marokko, Engeland, Schotland, IJsland, British Columbia en de Himalaya. 

Na zijn pensioen begaf hij zich op pelgrimsroutes in Europa, richting Santiago de Compostella en Rome. Van de Burg is opgetogen over het natuurschoon, de fysieke uitdaging, de prachtige steden en de interessante kloosters die de Franciscaanse voetreis te bieden heeft. 

Daarom publiceert hij in zijn boek, na zeven eerdere pelgrimstochten, voor het eerst zijn verhaal. Hij neemt zijn lezers mee op een prachtige reis, die hij ook herkenbaar maakt voor wie geen pelgrimservaring heeft. Zijn persoonlijke reiservaring wisselt hij af met praktische informatie, de geschiedenis van de route en met foto’s van de prachtige omgeving. De lezer krijgt het gevoel de tocht mee te lopen.

Het boek is verkrijgbaar via www.boekscout.nl 

Afbeelding
advertentie
advertentie