Thorheim houdt de historie levend

27 juli 2021 om 07:10 Historie Babs Bouwman
Christine van Exel, Harry Roelfsema, Rieno van Vulpen en Anneke Zevenbergen (vlnr) zetten zich in voor Thorheim.
Christine van Exel, Harry Roelfsema, Rieno van Vulpen en Anneke Zevenbergen (vlnr) zetten zich in voor Thorheim.

DOORN Stoffig is de Doornse Historische Vereniging Thorheim beslist niet. Integendeel: het huidige bestuur en vrijwilligers blazen de vereniging juist nieuw leven in. Sinds twee jaar vond in de Oudheidkamer een metamorfose plaats van museum naar documentatiecentrum. En nu ligt de focus op het digitaliseren van alle informatie. Een dijk van een klus. Maar wel broodnodig om de historie van ons mooie Doorn levendig te houden en interessant te maken en houden voor de mensen van nu.

Het eerste grote evenement dat op de rol staat is Open Monumentendag, dat in het weekend van 11 en 12 september plaatsvindt. Een jaarlijks terugkerende landelijke activiteit, waar de Doornse Historische Vereniging de lokale organisatie voor haar rekening neemt. ,,We hebben onze mouwen opgestroopt en twaalf Doornse monumenten bereid gevonden om o..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.