Historie op dorpsniveau: Dubbel jubileum voor ‘Karel-van-Kees-van-Karel’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Historie op dorpsniveau: Dubbel jubileum voor ‘Karel-van-Kees-van-Karel’

18 okt, 07:30 Historie
Hanny van Eerden
Karel van Dijk (r) ontvangt bloemen van de Dorpsraad Maarsbergen uit handen van Jan Huyser.
Karel van Dijk (r) ontvangt bloemen van de Dorpsraad Maarsbergen uit handen van Jan Huyser.

HEUVELRUG Karel van Dijk (66) viert dit jaar niet alleen zijn vijftigjarig jubileum als fietsenmaker, maar ook het honderdjarig bestaan van zijn tweewielerbedrijf. Zijn grootvader richtte de zaak op in 1920. ‘Karel-van-Kees-van-Karel’ is nog steeds gevestigd aan de centrumkruising in Maarsbergen, al is het bedrijfspand in de loop der decennia meermalen vernieuwd.

Wie elkaar in Maarsbergen (nog) niet heeft ontmoet, kent in ieder geval Karel van Dijk, volgens Jan Huyser. Hij zette afgelopen week de jubilaris in de bloemen namens de Dorpsraad Maarsbergen. „Alle generaties komen bij het tweewielerbedrijf over de vloer, of rijden er langs”, zegt hij. „Wie in het dorp van zijn jeugd is blijven wonen, kan bij het halen of brengen van een fiets ook rekenen op m..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.