‘Ik wil nog minstens tien jaar voetballen’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

‘Ik wil nog minstens tien jaar voetballen’

3 okt, 07:00 Voetbal
Hanny van Eerden
Jacob van den Essenburg (l) en aanvoerder Bart Lolkema van SVMM.
Jacob van den Essenburg (l) en aanvoerder Bart Lolkema van SVMM.

MAARN Jacob van den Essenburg wordt binnenkort 45 jaar en speelt nog steeds competitiewedstrijden in het eerste van SVMM. Daarmee is hij de oudste eerste elftal voetballer van de Utrechtse Heuvelrug. Zijn ononderbroken voetbalcarrière duurt al bijna 35 jaar. In ruim vijfhonderd competitiewedstrijden maakte hij meer dan veertig doelpunten.

Rechtsback Van den Essenburg begon als linksbuiten. „Zijn positiewisseling had te maken met het aanbod aan aanvallers”, zegt Fred Veenstra, hoofdtrainer bij SVMM. „Jacob komt ook als vleugelverdediger goed tot zijn recht. Hij is een echte teamplayer en geeft blijk van een enorm doorzettingsvermogen. Al is hij niet onze uitblinker op tactisch en technisch gebied, hij kan als geen ander het beste..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.