Oorlogsdagboek van een jonge moeder uit Maarn - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Oorlogsdagboek van een jonge moeder uit Maarn

4 mei, 06:35 Historie
privé collectie Marianne Brandis
Marianne Brandis geeft via het dagboek van haar moeder een inkijk in het gewone leven in Maarn in oorlogstijd.
Marianne Brandis geeft via het dagboek van haar moeder een inkijk in het gewone leven in Maarn in oorlogstijd.

MAARN De afgelopen drie jaar zijn er vele mailtjes de oceaan overgegaan. Als amateur historicus is Gijs van Roekel, actief binnen de Cultuurhistorische Commissie (CHC) in Maarn, betrokken bij het beantwoorden van vragen naar aanleiding van het oorlogsdagboek 'Your faithful book' van Madzy Brender à Brandis. Van Roekel: ,,Ik ben vooral geïnteresseerd in de geschiedenis van de Maarnse mensen zelf. Het dagboek van een moeder die met haar twee jonge kinderen in 1942-1945 in Maarn de oorlog tracht te overleven was voor mij dus een heel interessant gegeven."

Monique José Timmermans

,,Het dagboek brengt Maarn in oorlogstijd gedetailleerd in beeld, daar heb ik veel van opgestoken. Het was voor mij een voorrecht en een groot genoegen om aan dit boek te mogen meewerken." Marianne Brandis, die het dagboek van haar moeder vertaalt, stelde vanuit Canada gedetailleerde vragen over mensen, plaatsen en gebeurtenissen in Maarn en omgeving tijdens de oorlog..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.