De Andrieskerk, monument in hart van het dorp.
De Andrieskerk, monument in hart van het dorp. Luchtfoto BV

‘Mooi programma Monumentendag in Amerongen’

9 september 2021 om 13:59 Evenementen

AMERONGEN Het is zaterdag Open Monumentendag. En hoewel corona het bezoeken van monumentale woningen en privégebouwen niet mogelijk maakt, is het programma toch mooi gevuld. Op negen plekken in Amerongen zijn lezingen of activiteiten te volgen, muziek te luisteren of mooie dingen te zien.

Voorzitter van Open Monumentendag Amerongen is Theo Joosten: ,,Met een enthousiast team zijn we maanden druk om deze dag voor te bereiden. Het thema dit jaar is ‘Mijn monument is jouw monument’ en daar hebben we het programma omheen gemaakt. Corona heeft ons digitaler gemaakt, zo is ook de generatielezing van vorige week nog terug te luisteren.”

THEMABOEKJE Elk jaar wordt een themaboekje gemaakt, dit keer over de Andrieskerk. Joosten: ,,De Andrieskerk is een niet alleen een prachtig monument, maar een ontmoetingsplaats voor iedereen in het dorp. De themaboekjes worden met zorg samengesteld. Er zijn er inmiddels acht uitgebracht, allemaal online beschikbaar via onze website. Zo vatten we Amerongen steeds in thema’s, een mooi naslagwerk.”

MUZIEK Op verschillende plekken in het dorp is muziek te horen tijdens Open Monumentendag. ,,Onder andere in samenwerking met Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug”, aldus Joosten. 

,,Op de veerpont speelt Coen Bouwmeester op zijn accordeon en orgel en Ons Genoegen speelt bij Maallust. Ook bij Zuylestein en het kasteel is veel moois te horen. En dat is nog niet alles, het complete programma staat op de site.”

INFORMATIESTAND Vanaf 10.00 uur staat bij de Andrieskerk (hof 16) een informatiestand. Daar kunt u terecht voor informatie of aanmelding voor activiteiten.

Meer informatie op www.openmonumentendagamerongen.nl 

door Wilco Willemse

advertentie
advertentie