Bevers knagen aan kasteelbeuken: ‘Dat doet best pijn’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Bevers knagen aan kasteelbeuken: ‘Dat doet best pijn’

12 jan, 10:57 Dieren
Kasteel Amerongen
De bever richt grote schade aan op het terrein van Kasteel Amerongen.
De bever richt grote schade aan op het terrein van Kasteel Amerongen.

AMERONGEN Steeds meer bevers vinden een plek in de natuur in Nederland. Zo ook in de Amerongse bovenpolder. Wie goed kijkt, ziet regelmatig knaagsporen aan bomen. Natuurbeheerders zijn blij met de bever, de biodiversiteit vaart er wel bij en door de aanleg van dammen omstaan moerasjes en verschillen in waterstand. Minder blij zijn ze bij Kasteel Amerongen. Inmiddels is de bever de kasteelgracht ingegleden en doet zich nu tegoed aan de bast van eeuwenoude beuken, monumenten in de kasteeltuin.

Waronne Elbers van Kasteel Amerongen: ,,Nee, we zijn niet blij met de bever bij het kasteel. Onze terreinman Ruud Elbertse doet al 25 jaar zijn stinkende best om die eeuwenoude beuken in goede conditie te houden. Juist de laatste jaren hadden de beuken het zwaar door de droge zomers, er ligt zelfs een plan klaar voor een beregeningsinstallatie. Als je dan ziet dat nu al twaalf grote beuken aang..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.