Uniek: vanuit je huiskamer live meekijken bij de visarend in de Biesbosch

22 mrt, 06:30 Dieren
Luc Hoogestein
Sinds 2016 broedt de visarend in de Biesbosch
Sinds 2016 broedt de visarend in de Biesbosch

HEUVELRUG De Biesbosch is de enige plaats in Nederland waar de visarend broedt. Sinds zondagmorgen 21 maart kan één van de nesten in het nationaal park 24 uur per dag live gevolgd worden, via de camera’s van Beleef de Lente. ,,De enige menselijke ingreep bij dit nest is het ophangen van een camera geweest. Verder hebben ze het helemaal zelf gedaan.”

Thomas van der Es, boswachter bij Staatsbosbeheer, heeft een fantastische baan. Hij moet (mág) zich voor zijn werk bezighouden met de flora en fauna van de Biesbosch, misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland. Eén van de grootste parels aan de toch al rijkelijk gevulde ketting met Biesbosch-natuurschoon is de vis..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.