Leersumse geitenhouderij trekt aan het langste eind

9 feb, 18:11 Dieren
Koen Suyk
Afbeelding

LEERSUM De veelbesproken bouw van een biologische geitenstal nabij landgoed Zuylestein kan na jaren van politiek en juridisch gesteggel van start. De vergunning van de gemeente is definitief en ook de provincie heeft groen licht gegeven. De provinciale Partij voor de Dieren is niet blij met de bouw en heeft vragen in Provinciale Staten gesteld.

De rechter wees eind vorig jaar al de bezwaren van de hand, die tegen de stal voor een kleine 1000 biologische geiten waren ingediend. Ook een separaat bezwaar tegen de aanlegvergunning voor het egaliseren van het terrein sneuvelde. De tegenstanders waren te laat met het indienen van hun beroep. Dat schrijft het Heuvelrugcollege deze week in een memo aan de gemeenteraad. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.