Vissen dood na snoeiwerk: ‘Het is te erg voor woorden’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Vissen dood na snoeiwerk: ‘Het is te erg voor woorden’

19 nov, 07:09 Dieren
John Beringen
Eén van de overleden vissen
Eén van de overleden vissen

DRIEBERGEN Bewoners rondom de visvijver aan de Hoendersteeg in Driebergen zijn geschokt. De oorzaak van hun ontzetting wordt gevormd door het feit dat er dode vissen op het water drijven ten gevolge van de onlangs uitgevoerde snoeiwerkzaamheden aan de oevers. De visliefhebbers, van wie niemand bij name genoemd wil worden, vragen zich af of het snoeien van de kanten niet op een andere, wat meer diervriendelijke, manier kan worden uitgevoerd.

,,Ik kan het maar moeilijk aanzien”, laat een vrouw weten als ze naar het water kijkt. ,,Twee jaar geleden is dit ook gebeurd. Er komt dan een boot met een arm waar een roterende machine aan zit en die maait alles aan de kanten weg en daarbij worden de vissen verpulverd. Ik heb de vorige keer hierover geklaagd bij de gemeente, maar daar is nooit op gereageerd en nu is het dan weer gebeurd.” 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.