Afbeelding
GGD Regio Utrecht

Vrije inloop coronavaccinatie vanaf donderdag weer mogelijk in regio

Corona Coronavirus

HEUVELRUG De piek van de boostercampagne is geweest. Daarom is er weer ruimte om zonder afspraak te prikken, meldt de GGD regio Utrecht. Iedereen die aan de ‘beurt’ is, kan vanaf donderdag 13 januari op bijna alle vaccinatielocaties in de regio binnen openingstijden langskomen voor een prik. Alleen bij de Rijtuigenloods in Amersfoort is dit niet mogelijk. 

Wie dit wil, kan vanaf donderdag terecht op de locaties Amersfoort Meander, Expo Houten, Nieuwegein, Woerden en Veenendaal voor de eerste, tweede of boosterprik. In de Jaarbeurs in Utrecht was dit woensdag al mogelijk. Vanaf maandag 17 januari is er ter vervanging van de Rijtuigenloods een nieuwe locatie in Amersfoort, waar ook direct vanaf opening vrije inloop is.

LEEFTIJDSGROEPEN De eerste en tweede prik zijn voor iedereen van 12 jaar en ouder. De boosterprik is voor iedereen van 18 jaar en ouder. Binnenkort krijgen ouder(s)/verzorger(s) van kinderen in de leeftijdsgroep van 5 tot en met 11 jaar een uitnodiging voor een coronavaccinatie van hun kind(eren). Vanaf 18 januari worden de eerste uitnodigingen hiervoor verstuurd. Voor deze groep is de vaccinatie op afspraak. Hier al een afspraak voor maken is nog niet mogelijk. 

Wie in aanmerking komt voor een vaccinatie en toch een afspraak wil plannen, kan dit 24 uur per dag online doen via planjeprik.nl of telefonisch van 8.00 tot 20.00 uur in de GGD regio Utrecht via 030-630 54 00.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 22 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00