Afbeelding
Pixabay

Maken van testafspraak op coronatest.nl kan niet door storing

Corona Coronavirus

HEUVELRUG (ANP) Het is weer mogelijk om online een afspraak te maken voor een coronatest. Maar er zijn nog steeds weinig plekken beschikbaar, terwijl veel mensen zich willen laten testen. Daardoor blijft de kans bestaan dat het mensen even niet lukt om een testplek te reserveren. Dat zegt GGD GHOR Nederland.

De systemen achter de site coronatest.nl hadden het woensdag heel moeilijk. Veel bezoekers wilden gelijktijdig een testafspraak maken, terwijl er weinig tijdvakken beschikbaar waren. Op elk willekeurig moment waren ongeveer 4000 mensen tegelijk ingelogd.

GERESERVEERD Iedere bezoeker krijgt drie testmogelijkheden aangeboden, die tijdelijk worden gereserveerd. Dat betekent dat er dus 12.000 plekken op de agenda bezet lijken, terwijl 8000 van die 12.000 tijdvakken na verloop van tijd vrijkomen zodra de bezoekers een afspraak hebben gemaakt. In het testschema zitten niet veel open plekken meer en daardoor kan het gebeuren dat mensen geen afspraak aangeboden kunnen krijgen op het moment dat zij een testlocatie zoeken.

AANGEPAST Het systeem achter de site wordt in de loop van de avond aangepast. Daardoor komen er meer tijdvakken online beschikbaar. Bovendien worden niet gebruikte reserveringen eerder vrijgegeven voor anderen.

De GGD’en testen momenteel meer dan 90.000 mensen per dag. Dat zijn recordaantallen, en het is de maximale capaciteit die de teststraten hebben. De gezondheidsdiensten willen uitbreiden naar 120.000 tests per dag, maar dan moeten daar wel genoeg testmedewerkers voor beschikbaar zijn.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 22 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00