Coronapas: gemeente handhaaft alleen bij excessen - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Coronapas: gemeente handhaaft alleen bij excessen

22 sep, 15:34 Corona Coronavirus
anp / Koen van Weel
Afbeelding

HEUVELRUG Vanaf dit weekend moet ook in de Heuvelrugdorpen een coronatoegangsbewijs worden getoond bij een bezoek aan de horeca en culturele evenementen. Maar burgemeester Frits Naafs stuurt zaterdagavond geen boa’s op pad om te controleren of de maatregel van het demissionaire kabinet overal wordt nageleefd. ,,We gaan alleen handhaven als er sprake is van excessen”, aldus Naafs.

Het nieuwste middel in de strijd tegen de Delta-variant van het coronavirus is in burgemeestersland bepaald niet met open armen ontvangen. Een flink aantal van Naafs’ collega’s heeft al te kennen gegeven dat er bij de handhaving van de maatregel geen beginnen aan is. ,,We missen de mankracht en kunnen niet even een blik handhavers opentrekken”, zo luidt een veelgehoorde klacht.

OVERLEG Naafs zegt d..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.