Afbeelding
Pixabay

Kabinet besluit waarschijnlijk maandag over eendaagse festivals

28 juli 2021 om 17:51 Corona Coronavirus

HEUVELRUG (ANP) Het kabinet besluit naar verwachting aanstaande maandag toch al of eendaagse festivals na 13 augustus weer mogen doorgaan. De betrokken ministers hebben het deskundigenteam OMT gevraagd hiernaar te kijken, laat een woordvoerder weten. Het kabinet zei eerst dat het hierover pas op 13 augustus een besluit zou nemen.

Evenementen zonder zitplaatsen zijn tot en met 13 augustus sowieso verboden. Het kabinet kondigde eerder deze week aan dat meerdaagse festivals tot 1 september verboden blijven.

KORT GEDING Festivalbedrijf ID&T spande samen met tal van organisaties een kort geding aan naar aanleiding van de aankondiging van het kabinet dat er voorlopig nog geen knoop wordt doorgehakt over festivals zonder campings. De evenementenorganisatoren willen voor 1 augustus duidelijkheid van de overheid over het doorgaan van deze evenementen zonder overnachting.

In een persbericht laat het bedrijf weten het kort geding, dat al eens werd uitgesteld, nog eens aan te houden. Dat besluit kwam nadat het kabinet had aangegeven ,,voornemens te zijn om op maandag 2 augustus al een uitspraak te doen over eendaagse evenementen vanaf 14 augustus”. Het kabinet heeft dit verteld naar aanleiding van de gesprekken die het voert met de evenementenbranche.

Als ook festivals zonder overnachting tot 1 september worden verboden, zal het kort geding alsnog komende week plaatsvinden, aldus ID&T in een persbericht.

NOODZAKELIJK Rosanne Janmaat van ID&T zegt positief te zijn. ,,We zijn blij dat we samen met de Alliantie van Evenementenbouwers het kabinet hebben kunnen overtuigen van de noodzakelijkheid van snelle besluitvorming voor onze branche.” Het bedrijf gaat ervan uit dat het besluit maandag positief zal uitpakken en er met ingang van 14 augustus weer evenementen kunnen plaatsvinden, ,,vanzelfsprekend op een veilige en verantwoorde manier”.

Het kabinet besloot eerder deze maand festivals tot en met 13 augustus te verbieden. Na de versoepelingen die aan het begin van de zomer werden aangekondigd, liepen de besmettingscijfers snel op, waarna het kabinet opnieuw besloot tot ingrijpen.

advertentie
advertentie