Afbeelding
Ted Walker

Heuvelrugcollege wil opening van de terrassen

7 april 2021 om 13:08 Corona

HEUVELRUG ,,De tijd is rijp om de terrassen open te gooien.” Dat zegt burgemeester Frits Naafs, in reactie op vragen van deze krant. In navolging van een aantal grote steden pleit hij ervoor, om horeca-ondernemers toe te staan eindelijk weer terrasbezoekers te ontvangen. 

door Michiel Schaaij

,,Ik mis de terrassen zelf ook” aldus Naafs. Volgens hem kijken zowel de Heuvelrugse restauranthouders als inwoners en dagjesmensen reikhalzend uit naar een positief kabinetsbesluit.

GROEPSAPP Naafs zegt dat de burgemeesters in de regio Utrecht eensgezind zijn in hun wens om de lockdown te versoepelen en mensen weer een terrasbezoek te gunnen. Sharon Dijksma, de nieuwe burgemeester van Utrecht, heeft in een groepsapp haar collega’s uit de provincie gepolst en die reageerden positief. Daarmee neemt de druk op het demissionaire kabinet steeds verder toe.

GROTERE TERRASSEN Intussen heeft premier Rutte voor volgende week weer een corona-persconferentie aangekondigd. Mocht het kabinet daar het sein op groen zetten, dan is de gemeente er helemaal klaar voor, zegt Naafs. 

Het college besloot eerder al, dat ondernemers ook dit jaar hun terrassen onder bepaalde voorwaarden mogen vergroten, om aan de anderhalve meter maatregel te kunnen voldoen.

KENTERING Wethouder Rob Jorg (VVD) zegt dat de eerste verzoeken voor terrasuitbreiding al binnen zijn. Daarnaast ziet Naafs een hoopvolle kentering in het landelijke coronabeleid. Hij wijst op de experimenten met voorstellingen en evenementen, waarbij bezoekers een negatieve corona-test moeten overleggen. ,,Dat is het begin van het openen van de samenleving”, aldus de burgemeester. 

COVID-PROOF Ook Utrechtse Heuvelrug heeft zich voor die landelijke serie pilots opgegeven. Naafs zegt dat het om een covid-proof korfbaltoernooi voor junioren gaat, waarbij gemikt wordt op 120 deelnemende spelers. Of de aanvraag daarvoor door het ministerie wordt gehonoreerd, is nog niet bekend.

advertentie
advertentie