Afbeelding
Pixabay

Driebergen krijgt een vaccinatielocatie van GGD

10 februari 2021 om 12:50 Corona Coronavirus

HEUVELRUG Om inwoners van de Heuvelrugdorpen en omringende plaatsen beter te kunnen bedienen, start de GGD met een priklocatie in Driebergen. Op de indoor tennisbanen van sporthal Hoenderdaal kunnen vanaf eind deze maand aan de lopende band corona-vaccinaties worden gezet. De gemeente én Health Center Hoenderdaal zijn er blij mee.

door Michiel Schaaij

Sportdirecteur Dennis Sturkenboom zegt dat de huurpenningen in deze coronatijd een welkome inkomstenbron voor Hoenderdaal zijn. In de nieuwe vaccinatielocatie aan de Hoendersteeg komen acht zogenoemde priklijnen. Daar kunnen medewerkers van de GGD regio Utrecht tussen de tien en vijftien mensen per uur inenten tegen covid-19. 

OPROEP Eerder deed de GGD een oproep aan gemeenten om nieuwe locaties te zoeken. De huidige twee vaccinatiestraten in de Expohal in Houten en de Jaarbeurs in Utrecht zijn voor veel inwoners van de provincie niet gemakkelijk te bereiken. Op korte termijn moeten er daarom zes locaties in de regio beschikbaar komen. Later wil de GGD het liefst in elke afzonderlijke gemeente een priklocatie.

VERKEERSOVERLAST Volgens directeur Sturkenboom hoeven mensen in Driebergen niet buiten in de kou op hun beurt te wachten, zoals elders in het land is voorgekomen. De GGD zou een wachtruimte in de tennishal willen realiseren. De gemeente belooft dat buiten de sporthal extra bebording wordt geplaatst. Zo nodig worden er verkeersregelaars ingezet, om de toestroom naar de Hoendersteeg in goede banen te leiden. De omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over mogelijke verkeersoverlast.

TENNISCOMPETITIE In principe is de priklocatie in Hoenderdaal tot komend najaar in gebruik. Volgens het contract dat het Health Center met de GGD heeft afgesloten, worden de tennisbanen eind september weer leeg opgeleverd. Directeur Sturkenboom hoopt dat tegen die tijd de coronamaatregelen zodanig zijn versoepeld, dat de indoor tenniscompetities weer gespeeld kunnen worden. Overigens gaan de bewegingslessen voor basisscholen elders in sportcentrum Hoenderdaal na opening van de priklijnen gewoon door. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie