Een bus van Syntus in het buitengebied.
Een bus van Syntus in het buitengebied. BDU

Nieuwe coronadienstregeling voor bussen Keolis

10 april 2020 om 13:15 Corona Coronavirus

HEUVELRUG De dienstregeling van het busvervoer in de provincie Utrecht zal vanaf dinsdag 14 april opnieuw aangepast worden. ,,Tot nu toe hebben we gereden met een bestaande dienstregeling", aldus vervoerder Keolis. ,,Omdat de landelijke maatregelen langer aanhouden, zijn we de afgelopen periode hard bezig geweest met het opstellen van een geheel nieuwe coronadienstregeling."

De nieuwe dienstregeling past volgens Keolis beter bij de huidige situatie. ,,De ritten zijn beter verspreid over de hele dag en er wordt rekening gehouden met belangrijke bestemmingen in het reisgebied. Zo rijden er richting de ziekenhuizen extra bussen, zodat reizigers ook tijdens de spitstijden voldoende afstand van elkaar kunnen houden."

AANPASSINGEN Van maandag tot en met zaterdag zal de vervoerder als basis met de zaterdagdienstregeling rijden, met daarbij op een groot aantal lijnen aanpassingen. Voor de zondagen geldt de dienstregeling zoals op zon- en feestdagen met daarbij ook een aantal aanpassingen. 

REISPLANNERS ,,De dienstregeling die wij rijden is voor het grootste gedeelte compleet vernieuwd. Dit betekent dat de uitgegeven lijnfolders en de haltevertrekstaten op de bushalte in veel gevallen niet actueel zijn. Alle aanpassingen worden in de reisplanners verwerkt." Keolis raadt reizigers daarom aan om de reis kort van te voren te controleren via de reisplanner of 9292ov.nl.

OVERZICHT In dit overzicht zijn de belangrijkste aanpassingen per lijn te vinden. Deze dienstregeling geldt voorlopig tot en met zaterdag 9 mei 2020.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie