Afbeelding
Annet Werkhoven

Prijsuitreiking Speurtocht Traaij

Activiteiten

DRIEBERGEN Tijdens de Open Monumentendagen in Driebergen-Rijsenburg was het mogelijk om een speurtocht naar duurzame en minder duurzame gebouwen te doen aan de Traaij. Een mooi boekje met foto’s van toen en van nu –  in handig pocketformaat –  was speciaal gemaakt voor deze gelegenheid. Voor de jeugd was er ook een mooie prijs te winnen. Op vrijdag 9 september, tijdens de ‘Klassendag’ voorafgaand aan de Open Monumentendagen, werden al heel veel kinderen op de Traaij gesignaleerd met het ‘speurtochtenboekje’. Want ook de scholen van Driebergen-Rijsenburg werden in de gelegenheid gesteld om de leerlingen van de hoogste klassen een boekje mee te geven. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Meer dan 200 goede inzendingen kwamen ruim op tijd binnen bij Planet Happy en Vroeger en Nu, de inleverpunten van de prijsvraag.

Veel kinderen hadden de zin: ‘Driebergen duurzaam in de toekomst’ goed bij elkaar gesprokkeld. De letters die op de winkelruiten waren geplakt zorgden gezamenlijk voor de juiste zin.
Op de Open Monumentendagen zelf was het opvallend dat er heel veel gezinnen de speurtocht deden en en passant de monumenten bezochten. Dit jaar werd dan ook een record aantal bezoekers gemeld in de monumenten.

Daan, Anouk en Matteo kregen op vrijdag 16 september voor de winkel van Planet Happy de welverdiende prijzen overhandigd uit handen van Tim Verhoef, voorzitter van Comité Open Monumentendag Driebergen-Rijsenburg. De prijzen waren ter beschikking gesteld door Planet Happy en Kunst & Lijstenatelier Driebergen van Dieter Klaassen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 21 uur geleden
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 8 dec, 08:54