Jeugd tussen 5 en 12 jaar kan meedoen aan de Dikke Banden Race.
Jeugd tussen 5 en 12 jaar kan meedoen aan de Dikke Banden Race. Cees Keur

Vier keer wielerpret Vuelta: Heuvelrug Dikke Banden Race van start

2 juni 2022 om 18:29 Activiteiten

AMERONGEN De Vuelta Heuvelrug Dikke Banden Races vormt een stukje opwarming voor La Vuelta Holanda. Het is een uniek en eenmalig evenement voor jeugd tussen 5 en 12 jaar. Ze kunnen zich op hun eigen fiets -mits de banden dikker zijn dan 2,8 cm- meten met hun leeftijdgenoten in Amerongen, Maarn, Doorn of Leersum. De winnaars maken zelfs kans op een podiumplaats van de ‘grote’ Vuelta in Utrecht.

Joost Doelman is kernlid van Greenrace en organisator van het evenement. ,,De aftrap is in Amerongen. Daar beschikken we -net als in alle andere kernen later- over een parcours van ongeveer 500 meter door het dorp. De jeugd is onderverdeeld in vier categorieën, waarbij de jongste groep 2 of 3 rondjes rijdt en de rest steeds een rondje meer. Deelname is gratis en we rekenen op een breed publiek.’’

KLEDING De deelnemers worden aan de start geholpen. Wie geen eigen helm heeft, krijgt er een uitgereikt van de organisatie en na afloop staan medailles en diverse andere podiumprijzen klaar. En iedere deelnemer ontvangt een passend t-shirt van Jumbo-Visma.

FINALE Doelman: ,,De eerste drie uit elke groep mogen mee naar de finale op 19 augustus in Utrecht. Daar fietsen ze nog een keer tegen elkaar en daarvan komt de winnaar op het Utrechtse podium te staan. Greenrace organiseert sportevenementen voor een breed publiek. De natuur levert vaak een toegevoegde waarde bij de sportieve uitdagingen.’’

Op zaterdag 4 juni start de eerste Dikke Banden Race in Amerongen. Daarna is Maarn op woensdag 8 juni aan de beurt. Vervolgens wordt de race op woensdag 15 juni in Doorn en op donderdag 23 juni in Leersum verreden. In Doorn vindt de race plaats op het terrein van Bartiméus, dan wordt ook een aangepast evenement met 8 tandems en 8 duofietsen gehouden. In Leersum is er op 23 juni een extra rolstoelrace voor iedereen.

Meer informatie: www.greenrace.nl 

advertentie
advertentie