De jeu de boules-baan naast De Twee Marken is gerenoveerd.
De jeu de boules-baan naast De Twee Marken is gerenoveerd. Monique José Timmermans

Banen zijn opgeknapt: senioren kunnen Jeu de boules spelen in Maarn

13 mei 2022 om 13:22 Activiteiten

MAARN Ouderenorganisatie Heuvelrug Senioren voegt jeu de boules als nieuw onderdeel toe aan haar activiteiten. Dankzij een subsidie van de gemeentelijke werkgroep ‘Sport en Sociaal Domein’ heeft zij de twee banen die al jaren bij dorpshuis De Twee Marken in Maarn liggen, kunnen laten opknappen. Op woensdag 18 mei om 14.00 uur zijn belangstellenden welkom in het Trefpunt (in Trompstaete) voor een informatiebijeenkomst.  

,,Jeu de boules is een populaire sport onder ouderen. En ook makkelijk te leren voor wie het niet eerder heeft gedaan”, vertelt een enthousiaste Erik Tappen van Heuvelrug Senioren. 

Hij vervolgt: ,,Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen we meer. Iedereen, dus ook niet-leden, is van harte welkom. Als er belangstelling voor is, wordt zelfs overwogen om een ‘beginners-cursus’ te organiseren voor diegenen die nog nooit jeu de boules hebben gespeeld. Voor de benodigde attributen zal worden gezorgd.”

AFSPREKEN Uiteraard hoopt Tappen enthousiaste spelers op de been te krijgen. ,,Door het eerste contact tot stand te brengen kunnen bijvoorbeeld app-groepen ontstaan om onderling afspraken te maken voor een potje jeu de boules. Het is altijd gezellig om contact met anderen te hebben terwijl het spel gespeeld wordt en dat ook nog eens lekker in de buitenlucht.”

Het idee komt niet uit het niets. ,,In juli vorig jaar kregen wij als Heuvelrug Senioren bericht van de werkgroep ‘Verbinding sport en sociaal domein gemeente Utrechtse Heuvelrug’. Er was subsidie van het Rijk  beschikbaar voor ideeën waardoor met name ouderen meer zouden kunnen bewegen. Binnen ons bestuur hebben we daar serieus over nagedacht en de aanvraag ingediend om de bestaande, maar verwaarloosde jeu de boules-banen naast De Twee Marken te reactiveren. Hiermee zouden wij een nieuwe afdeling jeu de boules aan ons activiteitenprogramma kunnen toevoegen. Wij hebben dit voorstel ingediend met het idee om ook twee bankjes gemaakt van het valhout uit Leersum te plaatsen.”

BEWEGEN De werkgroep berichtte al snel enthousiast te zijn: ,,We denken dat jullie initiatief bijdraagt aan meer beweging, verbinding en sociale contacten. Dit sluit dus mooi aan bij de ambities die wij nastreven binnen deze werkgroep”, kregen de Heuvelrugse senioren te horen. En toen begon het lange wachten op het eindoordeel van alle aangesloten partijen bij het Slotakkoord. ,,En ook dat pakte positief uit. Half november hoorden wij dat er maximaal 3.000 euro beschikbaar was voor herstel van de banen en het plaatsen van bankjes.” 

Vorige week zijn de werkzaamheden uitgevoerd. En volgende week is de aftrap in het Trefpunt. ,,We zijn verder nog in gesprek over de mogelijkheid ter plaatse een jeu de boules-set en een hark beschikbaar te hebben. Een hark om de dennenappels even weg te halen en een set voor wie die niet zelf heeft en wel wil spelen.” Als er meer nieuws te melden is, bijvoorbeeld over de eventuele ‘beginnerscursus’ wordt dit gepubliceerd op www.heuvelrugsenioren.nl.

door Monique José Timmermans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie