Herbruikbare bekers in strijd tegen zwerfafval in de natuur
Herbruikbare bekers in strijd tegen zwerfafval in de natuur Mission Reuse/Jan Kok

Helenaheuvel geeft koffie in herbruikbare bekers tijdens pilot

2 april 2021 om 14:15 Activiteiten

DOORN Wie op Goede Vrijdag de natuur ingaat en een coffee-to-go haalt bij Helenaheuvel in Doorn, krijgt deze in een herbruikbare beker, die na gebruik weer ingeleverd kan worden. De pilot is een initiatief van Mission Reuse en Helenaheuvel en wordt ondersteund door Park de Utrechtse Heuvelrug, Natuurmonumenten en Goed Volk.

,,Door corona trekken we met z’n allen de natuur in en wat is er na een wandeling lekkerder dan een kop koffie. Nu de horeca en terrassen gesloten zijn, zijn we aangewezen op een coffee-to-go. Bijna alle coffee-to-go wordt geserveerd in wegwerpbekers en een deel van deze bekers belandt tot grote ergernis van velen in de natuur.’’ meldt Mission Reuse. De organisatie besloot de handen ineen te slaan met restaurant Helenaheuvel en Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, voor mogelijke oplossingen van het afval.

Dat werd de herbruikbare beker. Mission Reuse: ,,In totaal belanden er in Nederland per jaar zo’n drie miljard wegwerpbekers bij het afval. Met deze pop-up pilot willen we testen hoe het anders kan en of het systeem van de herbruikbare beker goed werkt, of het eventueel aangepast of verbeterd kan worden en hoe het uit te rollen is naar andere horecagelegenheden.’’

advertentie
advertentie