Linosnede: De Baadsters
Linosnede: De Baadsters Lasse van den Dikkenberg

Expositie Lasse van den Dikkenberg achter glas

24 januari 2021 om 15:51 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Van 6 februari tot 23 februari exposeert de Utrechtse kunstenaar Lasse van den Dikkenberg (1993) in de Cultuurhoek in Driebergen. De expositie is onderdeel van de reeks 'kunst achter glas'. De expositie is elke dag veilig van buitenaf te bezichtigen, ook tijdens de Lockdown. 

Lasse van den Dikkenberg is grafisch kunstenaar, hij houdt zich het liefst bezig met het maken van linosneden. Kunst is zijn belangrijkste inspiratiebron. In stijl verwijzen de werken vaak expliciet naar stromingen als het surrealisme, popart, symbolisme en art nouveau. Deze stijlen worden niet behandeld als afgesloten historische hoofdstukken maar als relevante inspiratie voor hedendaagse kunst. Grafische kunst ziet hij als democratische kunst, doordat het namelijk in oplagen wordt gemaakt is grafische kunst goedkoper, waardoor het toegankelijker is voor een breder publiek. Hij vindt het namelijk belangrijk dat iedereen kunst kan kopen.’

Lasse won in 2019 de 1e prijs tijdens de kunstwedstrijd van het I.R. D.F. Woudagemaal (UNESCO Werelderfgoed) ter ere van het honderd jarig bestaan van het gemaal. Zijn werk was eerder al te zien in onder andere de Galerie Art Pool in Wenen (Oostenrijk), The Lockdown Gallery in London (UK), The Outlander Art Gallery in New Jersey (USA) en in Unity Pavilion in Auroville (India).

Linosnde: Het Gemeentehuis van Zeist
Linosnede: Flora
Linosnede: The Hand
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie