Kinderkledingbeurs Maarn

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op zaterdag 8 maart vindt in Maarn de voorjaarseditie van de kinderkledingbeurs plaats. Tussen 09:00 en 11:30 uur wordt in dorphuis de Twee Marken een grote hoeveelheid tweedehands kinderkleding, kinderschoenen en speelgoed verkocht.

Zoals altijd gaat vijfentwintig procent van de omzet, na aftrek van kosten, naar een goed doel, dit keer is dat basisschool WereldKidz Meent in Maarn. De ouderraad van de school gaat het geld onder andere besteden aan de beplanting van de onlangs gerealiseerde moestuin.

Voor de traditionele inzamelactie wordt deelnemers en bezoekers dit keer om kleding en schoeisel voor volwassenen gevraagd. Deze worden door de Nijkerkse Stichting Kinderhulp Tsjernobyl naar Wit Rusland vervoerd, samen met de kinderkleding die veel deelnemers na afloop van de beurs achterlaten voor deze stichting.

De kinderkledingbeurs is in Maarn al meer dan 20 jaar een begrip. De beurs wordt door een team van ruim veertig vrijwilligers mogelijk gemaakt. Zij zorgen voor de inrichting van de hal, regelen de geldzaken tot op de eurocent nauwkeurig en ruimen na afloop alles weer op. Het meewerken aan de beurs is vooral een sociaal gebeuren dat als zeer gezellig wordt ervaren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie