Tommy Wieringa bij Jacques Baas tijdens Boekenweek

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Donderdagmiddag 13 maart is een van de meest succesvolle schrijvers van dit moment, Tommy Wieringa, te gast bij boekhandel Jacques Baas. Samen met het BoekenBanket en de Driebergse Boekenmarkt zijn dit de meest opvallende ingrediënten voor de komende Boekenweek, die op 8 maart begint.

Vrijdagavond 7 maart kunt u in Driebergen tussen de boeken dineren en genieten van een vijf-gangenmenu verzorgd door de Driebergse cateraar en culinaire winkel LEKKER!, want bij Jacques Baas wordt met het BoekenBanket weer de aftrap gedaan van de Boekenweek. Behalve dineren staat die avond een (reis-)boekenquiz op het programma en kunt u luisteren naar de melancholische klanken van het Via Egnatia combo o.l.v. Holger de Bruin. Marietta van Attekum zal kort iets vertellen over de Driebergse stichting Via Egnatia.

Op 13 maart is tussen 16.00 en 17.00 uur Tommy Wieringa te gast in de Driebergse boekhandel. Tommy Wieringa (Goor, 1967) brak in 2005 door bij het grote publiek met de schitterende roman 'Joe Speedboot'. Vorig jaar won hij met 'Dit zijn de namen' de Libris Literatuurprijs. Behalve als schrijver leerden wij hem ook als presentator kennen van de VPRO-televisieserie 'De Grens'. Wieringa wordt geroemd als groot talent, de recensies van zijn boeken staan altijd vol superlatieven. Dit jaar is hij auteur van het Boekenweekgeschenk 'Een mooie jonge vrouw'.

De Boekenweek wordt in Driebergen afgesloten op zaterdag 15 maart met de 3e Driebergse Boekenmarkt. Dit is een samenwerkingsverband tussen de boekhandel en de ODC. Natuurlijk vindt u op het plein tegenover de winkel diverse boekenkramen (nieuw en antiquarisch), schrijvers (o.a. alle genomineerden voor de Heuvelrugschrijver van het jaar), maar ook de Bibliotheek, allerlei verenigingen en (vanwege het Boekenweekthema) reisorganisaties. Er kunnen nog kramen worden gehuurd. De Boekenmarkt duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Voor het BoekenBanket dient u zich vooraf aan te melden bij de boekhandel, tel 0343-518571, of per email: info@boekhandeljacquesbaas.nl. Bij Tommy Wieringa en de Driebergse Boekenmarkt kunt u zo langskomen. Meer info over deze evenementen en de Boekenweek vindt u op www.boekhandelbaas.nl.

advertentie
advertentie