Carbidschieten buiten de Heuvelrugse dorpskernen toegestaan - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Carbidschieten buiten de Heuvelrugse dorpskernen toegestaan

27 nov, 13:23 Activiteiten
Aalt Guliker
Afbeelding

HEUVELRUG Carbidschieten wordt dit jaar alleen in de buitengebieden en onder strikte voorwaarden toegestaan. Dat blijkt uit het voorstel dat burgemeester Frits Naafs donderdagavond bij de gemeenteraad op tafel heeft gelegd. Op oudejaarsdag mogen carbidschieters tussen 10.00 en 18.00 uur hun gang gaan. Wel hebben ze een meldingsplicht, zodat de gemeente de coronamaatregelen kan handhaven.

Zodra de Heuvelrugpolitiek half december een klap op de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) heeft gegeven, is carbidschieten binnen de bebouwde kom taboe. Het verbod geldt ook voor stiltegebieden buiten de dorpskernen. Inwoners die op een afgelegen weiland met carbid willen knallen, moeten dat twee weken voor oudejaarsdag aan de gemeente laten weten.

VERBIEDEN Burgemeester Naafs zegt dat..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.