Logo Bosboemel
Logo Bosboemel Cocky Kok

Aan de boemel in de Natuur

Activiteiten Deel je nieuws

Voor iedereen die wat slechter ter been is, is er nu de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur in onze bosrijke omgeving. In samenwerking met Utrechts Landschap starten de vrijwilligers van Het Amerongse Bos deze zomer met een nieuwe activiteit onder de naam Bosboemel. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om, evt. samen met een vriend of vriendin, een mooie rondrit van ongeveer een uur te maken en de rust en schoonheid van de Amerongse bossen te ervaren.

Met een gids, die ook uw chauffeur is, rijdt u in een golfkar vanaf de Tabaksschuur aan de Veenseweg 8 in Amerongen dwars door de bossen. U geniet u van de afwisselende natuur en bezoekt een aantal fraaie uitzichtpunten waar u kunt uitkijken over de heuvelrug en de uiterwaarden. Onderweg vertelt de gids u allerlei interessante wetenswaardigheden over de omgeving en de natuur in het gebied waardoor u rijdt.

De golfkar biedt plaats aan 6 personen incl. de chauffeur. Na ongeveer een uur komt u weer terug bij het Informatiecentrum in de Tabaksschuur.

De kosten van een rit voor het seizoen 2020 zijn € 5,00 p/persoon. Als dat nodig is kunt u een begeleider meenemen. Deze zomer rijdt de Bosboemel 4 en 5 april, 16 en 17 mei, 20 en 21 juni, 18 en 19 juli, 15 en 16 augustus en 19 en 20 september.

Voor nadere informatie, vertrektijden, of als u zich wilt opgeven mailt u naar: bosboemel.UL@gmail.com

Let op: De inhoud van dit artikel staat onder voorbehoud van verdere ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Houdt u daarom de site van Utrechts Landschap: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/overzicht  goed in de gaten!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Maand van de geschiedenis bij Museum Huis Doorn 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (1): ‘Wordt Nederland een derdewereldland?’ 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Atelierroute dit jaar uitgebreid: ‘Hopen op een creatieve verbinding tussen jong en oud’ 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel 28 sep, 19:52
PREMIUM
Afbeelding
Eigenaren Firma Haalboom zien pensioen in rook opgaan: ‘Gelukkig hebben we elkaar nog’ 28 sep, 13:23
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 27 sep, 12:25