PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

Bijeenkomst over post-covid in Leersum: ‘Klachten kunnen leven drastisch veranderen’

Activiteiten
Foto: Wilco Willemse
wo 28 feb, 07:31
Anneloes kampt met heftige klachten en zit al twee jaar thuis. ,,Er zijn dagen dat ik niet eens heel even naar buiten kan, zo moe ben ik dan.
Anneloes kampt met heftige klachten en zit al twee jaar thuis. ,,Er zijn dagen dat ik niet eens heel even naar buiten kan, zo moe ben ik dan."
LEERSUM

In Sport- en Cultuurcentrum De Binder in Leersum vindt op dinsdag 5 maart tussen 11.00 en 12.00 uur een inloop plaats voor personen die te maken hebben met post-covidklachten. Marieke Nap, sociaal makelaar van het Sociaal Dorpsteam, houdt deze bijeenkomst. Het initiatief ontstond na een ontmoeting tussen Marieke en Anneloes, een inwoner van Leersum die al geruime tijd worstelt met klachten die haar leven ingrijpend hebben veranderd. Tijdens de inloop zal fysiotherapeut Sjouke van Rossum aanwezig zijn om informatie te delen over recente wetenschappelijke studies en behandelingen met betrekking tot post-covidklachten.

door Wilco Willemse

Marieke Nap hoorde van haar collega over de situatie van Anneloes. Desbetreffende collega had geholpen met de aanvraag voor huishoudelijke hulp, hulpmiddelen in huis en een rolstoel. Toen dat afgehandeld was, stelde de consulent van het dorpsteam de vraag of ze nog wat voor Anneloes kon betekenen. Die antwoordde dat ze heel gr..

advertentie