Tim op ten Noort ontvangt de cheque van Nynke Geerts en Joris Hutter van de Lions
Tim op ten Noort ontvangt de cheque van Nynke Geerts en Joris Hutter van de Lions Ed Kraszewski

Een cheque van 6400 euro van de Lions voor de +BUS

7 mei 2022 om 16:54 Lokaal Deel je nieuws

De Stichting +BUS Utrechtse Heuvelrug ontving vrijdag 6 mei op Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen een cheque van 6400 euro van de Lionsclub Utrechtse Heuvelrug. Het bedrag is een gedeelte van de opbrengst van de Mountainbike Marathon Amerongse Berg die de Lions in september 2021 organiseerden.

Tim op ten Noort, voorzitter +BUS Utrechtse Heuvelrug, nam de cheque in ontvangst en was bijzonder blij met de financiële ondersteuning van de Lions. “Onze huidige bus dateert van april 2019, dus we kunnen nog wel even vooruit, maar over een jaar of vier is hij aan vervanging toe en daar is veel geld voor nodig. En daarom zijn wij ook erg blij met deze donatie en zijn we weer een beetje dichterbij de nieuwe bus.”

De +BUS is een zelfstandige stichting zonder subsidie en organiseert met 37 vrijwilligers iedere dag een rit binnen een straal van maximaal ruim een uur rijden vanaf de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Naar een museum, een concert, een boottocht, een tuin of het strand. In 2019 (het laatste volle jaar zonder Corona) maakten bijna 2000 deelnemers hiervan gebruik, allemaal inwoners van 75 +. 

Een bejaard echtpaar uit Leersum was aanwezig bij de cheque-uitreiking. Zij waren die vrijdagmiddag ook met de +BUS onderweg geweest. Naar Amerongen en daar met de Bosboemel door het bos. De Bosboemel biedt plaats aan 6 passagiers en geeft mensen met een mobiele beperking de kans om te genieten van de mooie natuur in het Amerongse Bos. “Geweldig dat dit op het programma stond van de +BUS; anders waren we daar nooit gekomen. En wat fijn dat ze nu financieel geholpen worden.”

Voorzitter Nynke Geerts van de Lions benadrukte nogmaals het motto van de club: Lions helpen! “Met vriendschap en gezelligheid zetten wij ons in voor de gemeenschap. De +BUS doet dat ook; zij zorgen er voor dat ouderen die dat zelf niet meer kunnen toch nog kunnen genieten van uitstapjes. Dat waarderen wij en daarom steunen we de +BUS.”

De Mountainbike Marathon wordt jaarlijks op en rond de Amerongse Berg georganiseerd en liefhebbers uit heel Nederland komen naar onze gemeente om deze wedstrijd te fietsen. Het fantastische parcours waarin bijna 500 meter moet worden geklommen maakt deze wedstrijd zo bijzonder. In september stonden dan ook 750 wielerliefhebbers aan de start. De leden van de Lionsclub en partners stonden garant voor een goede voorbereiding en het goede verloop van de wedstrijd. Op 24 september is weer een nieuwe wedstrijd in Amerongen gepland

advertentie
advertentie