De maakster van het werk laat het aan een buurvrouw zien
De maakster van het werk laat het aan een buurvrouw zien Johan Gramser

paal met een verhaal

12 juli 2021 om 20:26 Lokaal Deel je nieuws

Utrechtse Heuvelrug – Een lantaarnpaal in Driebergen is sinds begin juli voorzien van een gebreid omhulsel. In het wollige kunstwerk is lokaal zwerfafval uit de omgeving van het Seminarieterrein verwerkt. Initiatiefneemster Connie Gramser wil hiermee het afvalprobleem uit de buurt in de schijnwerpers zetten en bespreekbaar maken.

Gramser: “Wie hier in het park loopt stuit al snel op lege blikjes, plastic poepzakjes, doppen en wegwerpmondkapjes. Vooral in de struiken rond de populaire zitbankjes is het vaak raak. Chips-zakken, pizzadozen en elektronica-afval zijn er geen uitzondering. Om de natuur te ontzien nemen wij dat zwerfvuil vaak mee naar huis om het daar in de prullenbak te doen. Maar het blijft dweilen met de kraan open. Dat kan en moet dus anders”.

Volgens Gramser heeft nog niet iedereen in de buurt oog voor de “verrommeling” van de natuur, terwijl dat volgens haar wel de eerste stap is naar concrete oplossingen. Daarom besloot ze het afval te transformeren tot tastbare kunst. “Mooie dingen vallen immers beter op”, verklaart ze. Gramser koos een strategische lantaarnpaal op de looproute naar het park, en bebreide die met zorgvuldig geselecteerde afvalitems. Er wordt nog een gedicht van de Dichter op de Heuvelrug aan het breiwerk bevestigd.

En zo kwam daar een paal met een verhaal.

advertentie
advertentie