(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Robin van Lonkhuijsen

Extra AMV-ers niet meer welkom in Leersum

16 mei 2019 om 21:59 partnercontent

LEERSUM De gemeente Utrechtse Heuvelrug verleent geen toestemming meer voor het verblijf van vijftig alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV’ers) binnen het AZC Leersum. Dat heeft burgemeester Frits Naafs donderdagavond laten weten. In overleg met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) is besloten de groep AMV-ers deze zomer nog over te plaatsen naar een ander asielzoekerscentrum.  

Marc Satijn

Een jaar geleden gaf Naafs nog toestemming voor de onderbrenging van deze vijftig extra AMV-ers op het AZC, wat resulteerde in overlast op en rondom het AZC-terrein in de bossen tussen Doorn en Leersum en in buslijn 50. Nu is het de bedoeling dat de groep rond juni/juli het terrein gaan verlaten. ,,Het wordt tijd dat ook andere gemeenten deze opvangtaak op zich gaan nemen", zo concludeert de burgemeester. ,,Wij zijn een gemeente die altijd barmhartig en ruimhartig zijn geweest rondom dit dossier. Het is goed dat andere gemeenten het ook gaan voelen. Het is belangrijk dat het draagvlak in deze gemeente niet verspilt wordt op dit vlak."  

RUST Daarnaast hebben volgens Naafs COA-medewerkers in Leersum het afgelopen jaar veel 'dingen moeten doen om de overlast binnen de perken te houden'. ,,Het wordt tijd dat wij en de medewerkers rust krijgen." 

advertentie
advertentie