Lezing Kunstkring Doorn en omstreken

woensdag 15 februari 2023 20:00 tot 22:00

Op woensdag 15 februari organiseert de Kunstkring Doorn en omstreken een lezing over de legendarische Libanese havenstad Byblos.

Het RMO in Leiden presenteert t/m 12 maart een grote tentoonstelling over Byblos. De prachtige topstukken in de expositie komen uit de collecties van verschillende, internationaal gerenommeerde musea. Met een geschiedenis van 8500 jaar staat de oudste havenstad ter wereld genoteerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Egyptenaren, Feniciërs, Assyriërs, Babyloniërs, Perzen, Grieken en Romeinen hebben hun sporen hier nagelaten in de vorm van rijke koningsgraven, wapens en Romeinse mozaïeken. Verhalen over koningen, helden, handelaren, goden en priesteressen, spectaculaire projecties en 3-D reconstructies maken het verleden bijna tastbaar. Drs. Tanja van der Zon, die als projectleider nauw betrokken was bij de samenstelling van de expositie, neemt ons mee terug in de tijd.

De lezing wordt gehouden in de Maartenskerk, Kerkplein 1 te Doorn.

Aanvang 20.00 uur. Leden en jongeren onder 21 jaar gratis. Niet-leden zijn van harte welkom; voor hen bedraagt de toegangsprijs € 7,50.

Locatie