Wijnproeverij: druivenrassen
Wijnproeverij: druivenrassen iStock

Wijnproeverij: druivenrassen

vrijdag 30 september 2022 20:00 tot 22:00

Wat doen herkomst en locatie met smaak en beleving van eenzelfde druivenras? Onder begeleiding van Ruud IJzelendoorn gaat u de verschillen proeven tussen drie druivenrassen waarvan twee wijnen zijn gemaakt, afkomstig uit andere landen of streken. Aan het einde van de avond heeft u dus zes wijnen geproefd, gemaakt van drie druivenrassen: sauvignon blanc, cabernet sauvignon en pinot noir. Het zal u opvallen dat de invloed van herkomst en terroir is te merken in de smaak, kleur en body van de wijnen. Proeven en het delen van de observaties met de andere deelnemers zal worden afgewisseld met de specifieke bijzonderheden van de verschillende wijnen en gebieden, vergezeld door filmpjes, foto’s en leuke wijnweetjes. Deze wijnproeverij is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Voor meer informatie: www.cursusprojectamerongen.nl

Locatie