Schilderen tussen Rug en Rijn
Schilderen tussen Rug en Rijn Wikimedia Commons

Schilderen tussen Rug en Rijn

maandag 26 september 2022 20:00 tot 22:00

Een avond over Hollandse landschapschilders uit de Gouden Eeuw. Behalve in de vorm van een paradijstuin of de boom van Adam & Eva speelt het landschap in de eerste instantie geen grote rol in de beeldende kunst. Maar in de loop van de eeuwen krijgt het een steeds prominentere plek. Het wordt een volledig zelfstandig gewaardeerd onderwerp wanneer reizende kunstenaars als Ruysdael en Van Goyen er prachtige taferelen van schilderen. Zij schilderden ook langs de Utrechtse Heuvelrug en de Rijn. Maar ook andere kunstenaars passeerden het rivierenland. Hun schilderijen tonen ons hoe Nederland was en nog steeds is, maar ook de veranderingen in een door mens en natuur samen geconstrueerd landschap. Barry Heinrichs is uw docent. Hij is kunsthistoricus en vermaard om zijn lezingen. 

Voor meer informatie: www.cursusprojectamerongen.nl

Locatie