Muziek in het park - Gratis parkconcerten Huis Doorn
Muziek in het park - Gratis parkconcerten Huis Doorn Foto: Park Huis Doorn door Erik van den Brink

Muziek in het park - Gratis parkconcerten Huis Doorn

zondag 28 augustus 2022 11:30 tot 17:00

De Stichting Vrienden van Huis Doorn organiseert in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug het evenement “Muziek in het park”. Onder die noemer vindt op zondag 28 augustus en zondag 4 september een viertal nazomerconcerten plaats op het grasveld voor het huis. De concerten zijn vrij toegankelijk.  De concerten worden in samenwerking met de staf militaire muziek van het Ministerie van defensie en twee regionale harmoniegezelschappen georganiseerd. Zowel de militaire fanfares als de burgerorkesten hebben een uitstekende reputatie en zullen er ongetwijfeld een memorabel optreden van maken. Het plan is om van deze nazomerconcerten een jaarlijkse traditie te maken. Dat lukt natuurlijk alleen als het deze eerste keer succesvol verloopt. En succes staat of valt met een mooie opkomst van een enthousiast publiek.  Iedereen is van harte welkom!

Programma zondag 28 augustus

11:30 tot 12:30 uur: koffieconcert Barnevelds Philharmonisch Orkest, Barneveld

15:30 tot 16:45 uur: concert militair orkest Fanfare Bereden Wapens (FBW)

Militair orkest Fanfare Bereden Wapens (FBW)

Dit professionele orkest bestaat uit tweeëntwintig muzikanten. Binnen de Nederlandse militaire muziek is het lange tijd traditie geweest dat elk regiment zijn eigen muziekkapel had. De landmacht had vier fanfares: de Kapel van de Limburgse Jagers, de Genie Kapel, het Trompetterkorps der Cavalerie en het Trompetterkorps der Artillerie. Na de bezuinigingen in 1992 en 2012 zijn deze opgeheven. Met de eenentwintig overgebleven musici werd de Fanfare ‘Bereden Wapens’ gevormd. Deze regimentsfanfare zet de tradities voort van de opgeheven orkesten.

Het Barnevelds Philharmonisch Orkest

Het Barnevelds Philharmonisch Orkest (BPhO) is een harmonieorkest en bestaat uit ongeveer vijftig leden. Het orkest typeert zich door een balans waarin alle leden muzikaal worden uitgedaagd en speelplezier wordt vergroot door te variëren in niveau en muziekstijl. Het orkest gaat zo veel als mogelijk uit van eigen (muzikale) kracht. Het uitgangspunt is hierbij altijd: “wat we doen, doen we goed”. Het is de ambitie om voor volle zalen te spelen, en daarom speelt het orkest beperkt op festivals of concoursen.

Locatie