Afbeelding
Politie

Zes aanhoudingen voor ‘sneeuwballenterreur’ in Driebergen

Overig

DRIEBERGEN De politie heeft in Driebergen ingegrepen na een reeks klachten en meldingen over jeugdoverlast op straat. Voorbijgangers en automobilisten werden bekogeld met sneeuw- en ijsballen en er werden ook spullen vernield. Zes jongeren zijn aangehouden.

De overlast begon op zondag 7 februari. In de middag verzamelde zich een groep jongeren in de omgeving van de Groenhoek. De groep bekogelde voorbijgangers en automobilisten. De politie kwam meerdere keren ter plaatse maar op die momenten hadden de jongeren vaak al de benen genomen. 

Op maandag werden de meldingen ernstiger, meldt de politie. ,,Zo werden auto’s met grote brokken ijs beschadigd en werd meerdere keren bij automobilisten de deur opengetrokken om sneeuw en ijs naar binnen te gooien. Het lukt ons die avond de groep in kaart te brengen en maatregelen te nemen om de overlast een halt toe te roepen.” 

HETERDAAD Daardoor konden dinsdagmiddag, toen het patroon zich herhaalde, drie jongeren op heterdaad worden aangehouden. En ook op woensdag kon snel worden ingegrepen en werden nog eens drie jongeren op heterdaad aangehouden.

Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug complimenteert de bewoners en is blij met het optreden van de politie. ,,Heel goed dat de burgers aan de bel hebben getrokken en melding hebben gedaan van de overlast. De politie heeft daarna in goede samenwerking daadkrachtig en vakkundig opgetreden. Daar zijn we blij mee.” 

De politie heeft de bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester zodat gekeken kan worden of de verdachten ook op bestuurlijke wijze aangepakt kunnen worden.

VERDACHTEN De aangehouden verdachten komen allemaal uit Driebergen zelf. Eén van hen is 26 jaar oud, twee van hen zijn 18 jaar, en de anderen zijn 17 jaar, 14 jaar en 13 jaar oud. De politie blijft ondertussen de situatie in Driebergen monitoren.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30