Afbeelding
Politie.nl

Maarnse wijkagent helpt Pools stel dat in auto bivakkeert weer op weg

Overig

MAARN Een Pools stel dat al enkele dagen in hun auto bivakkeerde in Maarn, kan hun weg weer vervolgen. Dat meldt wijkagent Jan Jaap van Eckeveld in een reeks berichten op Twitter. 

Van Eckeveld tweette zaterdagavond voor het eerst over het voertuig met buitenlands kenteken dat her en der in de plaats opdook. Er waren meerdere meldingen binnengekomen. ,,We weten wie er bij het voertuig horen en de inschatting is dat er totaal geen sprake is van misdaad of iets dergelijks”, schreef hij toen.

SNEU VERHAAL De agent kreeg tijdens zijn avonddienst zelf ook een melding over het voertuig. ,,Eigenlijk een sneu verhaal”, aldus Van Eckeveld. Het Poolse stel had pech gekregen met hun voertuig, maar de twee hadden geen geld voor een reparatie en konden nergens hulp krijgen. 

Die hulp kwam er zondag wel, toen de wijkagent een kennis die werkzaam is bij de ANWB inschakelde. ,,Het Poolse stel kan hun weg weer vervolgen en ik ben blij dat het gelukt is”, schrijft Van Eckeveld in een tweet. 

,,Wat mij betreft is de moraal van dit verhaal dat melden van zaken echt helpt, al dan niet direct, wij die meldingen serieus nemen en willen afhandelen. En dat in dit geval een buitenlands stel wat (financieel) in de problemen zit letterlijk en figuurlijk op weg wordt geholpen”, aldus de wijkagent in zijn laatste tweet over het Poolse stel.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 2 uur geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 9 aug, 07:34
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 9 aug, 07:30
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30