Afbeelding
Kees van Kooten

Verdachte van gewelddadige overval op Leersumse juwelier aangehouden

22 februari 2023 om 17:40 Misdaad

LEERSUM De politie heeft deze week een verdachte van de gewelddadige overval op een Leersumse juwelier op 8 december vorig jaar aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Ede, een bekende van de politie. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Dat meldt de politie in een persbericht. 

De juwelier was in de nacht van de overval in de zaak aan de Rijksstraat in Leersum. Plotseling werd het slachtoffer verrast door drie personen. Zij waren vermomd met kledingstukken die leken op regenjassen en bivakmutsen.

Het slachtoffer werd onder dwang vastgehouden, waardoor de daders kans zagen ervandoor te gaan met een nog onbekende buit. Vermoedelijk zijn ze daarna met een auto gevlucht. De juwelier slaagde erin zelf contact te zoeken met hulpdiensten. Daarop is de politie direct een zoekactie gestart naar de mogelijke daders. 

TWEE ANDERE VERDACHTEN

Deze week is dus één verdachte aangehouden. De politie is nog op zoek naar de andere twee verdachten en hoopt ze binnenkort aan te houden.

Getuigen kunnen zich nog altijd melden. Ook camerabeelden zijn welkom. Informatie kan doorgegeven worden via 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie