Afbeelding
Opsporing Verzocht

Politie deelt beelden van onhandige snelkrakers

Misdaad

AMERONGEN Drie mannen dáchten een goed plan te hebben om honderden pakjes sigaretten en shag te stelen bij een tankshop aan de Koningin Wilhelminaweg in Amerongen. Hoewel dat goeddeels lukte, valt op hoe klungelig de daders te werk gingen. Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak.

Rond 02.30 in de nacht van 4 op 5 mei 2020 kwam het drietal aanrijden in een zilvergrijze Audi, vermoedelijk een RS6. Nadat één van hen met een stoeptegel en een voorhamer een glazen deur kapot sloeg, propten ze binnen zoveel mogelijk pakjes tabak in een meegebrachte dekbedhoes.

Eenmaal terug bij de auto ging het mis voor de daders. De dekbedhoes viel open en in plaats van in de achterbak, belandde een groot deel van de buit op de grond. Op bewakingsbeelden is de frustratie van de mannen te zien én te horen.

Naast Nederlands spraken de daders Marokkaans. Terwijl de bestuurder en een tweede dader in de tankshop zijn geweest, is de derde man niet bij de auto weg geweest. Hij leek een ondergeschikte rol te hebben.

Op de Audi bleken gestolen kentekenplaten te zitten, maar misschien zeggen andere kenmerken iemand iets. De auto heeft dakrails, een zonnedakje en een sportuitlaat. Mede op basis van het geluid dat de Audi maakt, denkt de politie dat het om een RS6 gaat.

Tijdens hun vlucht richting Overberg werden de daders gespot door politieagenten, die de achtervolging inzetten. Daarop reden ze zonder verlichting noordwaarts over de Slaperdijk, waarna de zilvergrijze Audi voor het laatst is gezien op de A30 ter hoogte van Ede.

De politie ontvangt graag informatie over deze snelkraak. ,,Denk alstublieft mee over de aanknopingspunten in deze zaak. Weet u bijvoorbeeld wie rond 4 mei 2020 over de gebruikte Audi beschikte of waar die auto nu kan zijn? Meld het dan. Zelfs de dekbedhoes die de daders bij zich hadden kan een zeer bruikbaar spoor zijn. Laat het de politie weten als u de hoes in verband kunt brengen met de daders. De honderden pakjes sigaretten en shag zijn mogelijk ergens te koop aangeboden, wellicht in kleinere partijen. Geef het door als u hier informatie over heeft.”

Mensen kunnen informatie doorgeven via de gratis Opsporingstiplijn op tel. 0800-6070; gratis via Meld Misdaad Anoniem op tel. 0800-7000; of via Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief) op tel. 088-6617734. Ook online een tip doorgeven is mogelijk, via het tipformulier van de politie.

Bron: Opsporing Verzocht

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 1 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04